SAMSUN'DAKİ BELEDİYELERİ DE GÖREVDEN ALIN

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, partisinin Canik, Bafra ve Alaçam ilçe kongrelerinde partililerle bir araya geldi.

SAMSUN'DAKİ BELEDİYELERİ DE GÖREVDEN ALIN

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, partisinin Canik, Bafra ve Alaçam ilçe kongrelerinde partililerle bir araya geldi. Büyük bir heyecan ve coşku içinde geçen ilçe kongrelerinde partililere hitap eden Akcagöz, ‘rüşvetin ve yolsuzluğun içinde yüzen belediyelerini bıraktılar, gözlerini CHP’li belediyelere diktiler’ dedi. Ataşehir‘in CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, Anayasa’nın 127. maddesine dayanılarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getiren Tufan Akcagöz, “Son bir haftada en çok duyduğumuz kelime belki de, rüşvet ve yolsuzluk. Bu kavramlarla anılan kişiler ise AKP’nin bakanları. Türkiye’yi temsil edenlerin kirli ilişkileri, Amerikan Mahkemelerinde yargılanıyor. Dünün hayırsever iş adamı Reza, bugün itirafçı oldu, tüm bildiklerini şakıyor. Reza ile ve bir takım yolsuzluklarla anılan dört bakandan ses soluk yok. Geçen gün yine söyledik. Madem Reza Sarraf’ın mal varlığına el koydunuz, rüşvet veren kötü de, rüşvet alan iyi mi? Onları neden serbest bırakıyorsunuz? Sebebi belli. Bu işin uzanacağı yerler belli. O nedenle tedirginlik içindeler. Erdoğan Bayraktar, tüm memlekete reklam olduğu gün, korku ve panik içinde, ‘ne yaptıysam, Erdoğan’ın talimatıyla yaptım’ demedi mi? İşte bunlar hep yaşandı ve geçti. Ya da öyle, geçti sanılıyor. Hiç bir şey geçmiş değil. Şimdi tüm bunlar dururken, CHP’li bir Belediye Başkanı, hakkında soruşturma var diyerek görevden uzaklaştırılıyor. Müthiş bir karar. Müthiş bir akıl gerçekten. Kamu gücünü kullanarak gündem ancak böyle güzel değiştirilebilirdi. Şimdi tüm yaptıklarınızı unuttuk öyle mi?” dedi.
       İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, görevini kötüye kullandığını belirten Tufan Akcagöz, “Anayasa’nın 127. maddesi uygulanacak idiyse, yıllar yılı Melih Gökçek’i neden pas geçtiniz? Süleyman Soylu’nun, partimize ve Genel Başkanımıza yönelik hakaretlerinin üzerinden çok bir zaman geçmiş değil. İçi kin ve nefretle dolu. Şimdi de bu kini, nefreti, bir belediyemize yönelik göstermiş oldular. Durum bundan ibaret. Ortada, AKP’li Bakanlarla ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddiaları kol gezsin, sen tut CHP’li Belediye Başkanı’nı görevden uzaklaştır. Hadi tamam, Anayasa’nın 127. maddesini her yerde uygulayalım. Biraz daha yakına gelelim. Samsun’daki Belediye Başkanları’nı ele alalım. Hakkında soşturma başlatılan yok mu? Bal gibi biliyorsunuz ki var. Onları ne zaman görevden uzaklaştıracaksınız? Daha geçenlerde kamuoyu ile paylaştık ve asla unutturmaya niyetimiz yok. Samsun Büyükşehir Belediyesi, adeta kanunsuz işler cenneti gibi. Atakum Belediyesi ise rotasını kaybetmiş, sürükleniyor. Bunların belgeleri devlet raporlarıyla sabit. Biz belgeleriyle ortaya koyduk ama AKP’li Belediyelere soruşturma bile açılmadı. CHP’li Belediyeleri, bu hukuksuz sürece kurban etmeyeceğiz. Dolayısıyla, Battal İlgezdi, gündem değiştirmek için bir yol arayışının kurbanı olarak belirlenmiş belli ki ama planları sonuçsuz kalacak.“ diye konuşmasını sürdürdü.
          Olağan ilçe kongrelerinin, 2019 seçimleri için önemli bir çıkış noktası olacağının altını çizen Tufan Akcagöz, “Seçilen başkan ve yöneticilerimize başarılar diliyorum. Çok çalışmak zorundayız. Tembellik etmek gibi bir hakkımız yok. 2019 seçimlerinin mimarı olmak istiyorsak, başarmak zorundayız. Bu, alelade bir seçim olmayacak. Başkalaşan ve yalnızlaşan Türkiye’nin, yeniden eski ve huzurlu günlerine dönmesi bizim ellerimizde. “ diye konuştu. 
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER