YIKIMINA BAŞLANDI

Gazetemizin 'Uluslararası tehlike' başlığıyla gündeme taşıdığı İlkadım Atletizm Stadı'nın antrenman ve ısınma alanının yıkılacağı haberleri, gerçek çıktı. 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için İlkadım Atletizm Stadı yanına inşa edilen ve yaklaşık 1 milyon 100 bin TL'ye malolan antrenman ve ısınma alanı, dün Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

YER VERİLECEKTİ

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türk Telekom Bölge Müdürlüğü, uzun süredir bu konu hakkında görüşüyordu. Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına başladığı Arkeoloji müzesi alanının bir bölümüne inşa edilen antrenman ve ısınma sahası için, Türk Telekom'un belediyeye yer vermesi, Türk Telekom'a da başka bir yerden arazi verilmesi gündeme gelmişti.

ANLAŞAMADILAR

Ancak bu durum gerçekleşmeyince; 1 milyon 100 bin TL'lik yatırım yıkıldı. Samsun'da böylelikle kendi aralarında anlaşamayan bürokratlar nedeniyle bundan böyle uluslararası atletizm müsabakası alamayacak. Atletizm camiası yetkililere ateş püskürürken, bazı antrenör ve sporcular yıkımı üzgün bir şekilde izledi. Yıkılan yere Arkeoloji müzesinin inşaatı uzatılacak.