Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Kazım Orbay İlkokulu tarafından hazırlanan ve tüm ilçelerdeki ilkokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası"nın ödül töreni gerçekleştirildi. Mangala ve Hedef-4 oyunlarını kazanan öğrenciler ödüllerini, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinin de katıldığı törenle aldı.

FARKINDALIK YARATTIK

Kazım Orbay İlkokulu Konferans Salonu'nda yapılan ve minik öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle başlayan törende konuşan Okul Müdürü Şahin Akın, "2005 yılından itibaren bu yönde çalışmalar yapıyoruz. 2015 yılında sınıfı açtığımızda ilimizde akıl ve zeka oyunları anlamında farkındalık yaratmak istedik. Bunu da iyi bir şekilde yaptığımızı düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

BUNA GÖRE ÇALIŞIYORUZ

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ise, projenin başarısından söz ederek, "Gelişen dünyada eğitim metodlarının farklı bir boyut kazanması gerektiği aşikar ve biz de buna göre çalışıyoruz. Bu tür projelere, öğrencilerimize 21. yüzyıla uygun beceri kazandırmaları bakımından ihtiyaç duyuyoruz. Öğrencilere kazanımlarını oyunla edinmelerini hep birlikte hedefliyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER YARINLARIMIZ

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Aksakal da, birlik ve beraberliği aşılaması bakımından bu tür projelerin öneminden söz ettiği konuşmasında, "Ülkemiz hep zor günlerden geçti ve bugün de zor günlerden geçiyor. Bizim de üzerimize düşen çok şey var. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Bizim öğrencilerimiz de ülkemizin geleceği ve teminatıdır. Öğrencilerimiz olmazsa yarınlarımız olmaz" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERE PLAKET

Konuşmaların ardından Mangala yarışmasında dereceye giren İsmail Türkan, Burak Sekmen, Ömer Faruk Pilan, Zeliha Akgül ile Hedef-4 yarışmasında derece alan Ömer Faruk Yön, Ayşe Naz Bayraktar, Bekir Efe Elibol ve Zeynep Naz Güloğlu'na ödülleri verildi. Yine projede görev alan danışman öğretmenlere de plaket takdim edildi.

Barış BUDANOĞLU