CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun İl Başkanlığı binasında gündem değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Çakır ve partiller de katıldı.

İKTİDAR UYUYOR

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi son dönemde Samsun'da da çocuk istismarı vakalarının arttığını kaydeden Akcagöz, "Ne yazık ki istismar vakalarının yüzde 15'i adli mercilere intikal ediyor. Gerisinin üzerini kapatılıyor. Ülkemiz çocuk istismarında 3. sırada. Çocuk istismarı vakaları 10 yılda 300 bini geçti. Her 3 çocuktan 1'i istismara uğruyor, bu büyük bir tehlike. CHP grubu olarak Meclis'te milletvekillerimiz, önerge verdi. Cinsel istismar olaylarında tahrik indirimi uygulanmasın, faillere en ağır ceza versin diye parlamentoyu ayağa kaldırdı ama AKP milletvekilleri bu teklife 'hayır' dedi. Samsun'un içlerinde kadın milletvekilli de olmak üzere 6 AKP milletvekili var. Kendilerine soruyorum, bu önergeye neden hayır dediniz? Bununla ilgili bir çalışma yapmadığınızı biliyorum. CHP muhalefet görevini yaparken, iktidar uyuyor. Böylesi hassas bir konuda halkın yanında olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız. MHP grubunu da bu konuda destek olmaya çağırıyorum. Şatafatlı törenlerde mikrofon verildiğinde beylik laflar etmekle olmaz" diye konuştu.

GELECEK TEHLİKEDE

Akcagöz ayrıca, Türkiye Barolar Birliği'ni ve avukatlık mesleğini hedef alan açıklamalara şahit olduklarını belirterek, "Bu açıklamalar hukuk devletinin geleceği açısından büyük endişeye sevk ediyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun tüm avukatlara yönelik çağrısı önemli. Bu çağrıyla demokrasiye inanmış, hukuk devletinin gün be gün tahrip edildiğini gören tüm avukatlar bu gidişata bir dur demek için 24 Şubat'ta Ankara'da olacaklar. Bu toplantı Türk hukuk tarihi açısından ve Türkiye'nin siyasi tarihi açısından oldukça önemli" dedi.

Zerrin SOMUNCU