Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında bölgede afetzedelerin kaldığı konteynerlerden 200'ü, ailelerin kalıcı konutlara yerleşmelerinin ardından Samsun'a getirildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in konteynerlerin hobi bahçesi projesinde kullanılması ve olası afet durumunda da 24 saat içinde boşaltılarak afetzedelerin barınmalarının sağlanmasını içeren bir talimat verdi. Vali Şahin'in öncülüğünde 'Hobi bahçesi Projesi' hazırlandı. Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projenin ilk etabında 41 konteyner yerleştirilerek 4 bin 419 metrekare alan içine hobi bahçesi kuruldu.

Çekilen kuralar sonucunda vatandaşlar konteynerlere yerleşip, konteynerlerin ön tarafında bulunan bahçe kısmını da tarım amaçlı olarak kullanmaya başladı. Konteynerlerin vatandaşlara 2 yıllık olarak verildiği, projenin ise yaklaşık 350 bin TL'ye mal olduğu belirtildi.

560 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Aysu ile birlikte Atakum İlçesi'nde oluşturulan hobi bahçesinde incelemelerde bulundu. Projenin Türkiye'de bir benzerinin olmadığını belirten Vali Şahin, "Konteylerlerin içinde banyo tuvalet, mutfak ve oturma odası bulunuyor. Hobi bahçesi için 560 kişi müracaat etti. Bunların içerisinde 50 yaşını geçmiş olan, Samsun'da hiç bir bahçesi olmayan kişiler kuraya katıldılar ve 41 kişiye hobi bahçesinden yer verildi" dedi.

TERME'DE DE KURULACAK
Projenin Terme İlçesi'nde de gerçekleştirileceğini söyleyen Vali Şahin, "Allah göstermesin sel felaketi deprem gibi olağanüstü bir durum olduğunda 24 saat içerisinde konteynerlerin anahtarlarını bize teslim edecekler. Biz de mağdur olan vatandaşlarmıza bu konteynerleri kullandıracağız" diye konuştu