Samsun TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı 5 gündem maddesinden oluştu. Bütün gündem maddeleri üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinden sonra söz alan meclis üyelerinden İhsan Kaptanoğlu yaptığı konuşmada İstanbul'da yaşanan terör olaylarını lanetledi. Daha sonra meclis kürsüsünde söz alan sanayi esnaflarının temsilcilerinden Necati Dündar, Samsun'daki sanayi yollarının güzelleştirilmemesiyle alakalı eleştirisini dile getirdi.

Kürsüde konuşma yapan gıda esnafları temsilcisi Meclis Üyesi Gökhan Demirhan da STSO tarafından 7 yıldır yapılan yardım paketlerinin içerisindeki malzemelerin Samsun firmalarının ürünlerinin olmamasını eleştirdi.

'ELEŞTİRİRKEN GELİN, ÖĞRENİN, ONDAN SONRA ELEŞTİRİN'

Meclis üyesi Gökhan Demirhan'ın yardım paketlerinde Samsunlu firmaların malzemelerinin kullanılmadığı yönündeki eleştirisine de cevap veren Başkan Murzioğlu, '7 senedir burada Ramazan paketlerini ihale ediyoruz. Buradaki bazı firmalara teklif gitmemiş olabilir. Bu başkan olarak benim değil sekreteryadaki arkadaşların gözünden kaçmış olabilir. Bizim buradaki veri tabanına kayıtlı Ramazan paketi yapan firmaların hemen hemen hepsine teklif gittiğini ben biliyorum. Geçmiş yıllarda buralarda Samsun ürünlerinin olması konusunda telkinlerimiz oldu. Samsun ürünleri tercih edilecektir diye. Ancak bazı ürünlerin Samsun ve Karadeniz ürünü yok. Sıvı yağ, margarin, makarna gibi ürünlerin Samsun ürünü yok. Bir komisyon kurulabilirdi. Bundan sonra bunu mutlaka dikkate alacağız. Ama bu eleştiriler inanın çok yanlış. Biz bunu ihaleye açıyoruz. Kim kaliteli ve uygun malzeme verirse onu yapıyoruz. Yerelde fiyatlar eşit geldiği takdirde biz yereli tercih ettik. Ama yerelde çok büyük sıkıntılar çektik. Paketin içerisine farklı pirinçler koyan firmalar oldu. Bunlar bizim yerellerimizdi. Lütfen eleştirirken gelin, öğrenin, ondan sonra eleştirin. Firma geldi, fiyat uygun, ürün kaliteli. Bu sene bunu seçtik ve 1 tane bile memnuniyetsiz insanla karşılaşmadık. Bugün bunu bu kürsüden diyen arkadaşlarımız beni üzdü. Bundan sonra ihaleye çıkmadan önce sitemizde yayınlarız, daha sonra da yapabileceğini düşündüğümüz firmalara teklif mektubu göndeririz' diye konuştu.

ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI

Murzioğlu, Necati Dündar'ın sanayi yolları hakkındaki sorusuyla alakalı olarak, 'Bu sorunlar geçmiş dönemlerde de bu kürsüden dile getirildi. Biz de gerekli girişimlerde bulunduk ama maalesef yapabileceğimiz bir şey olmuyor. Sebebi ise o gün o siyasetçinin, o belediye başkanının peşinde dolananlar bugün bar bar bağırıyor. Bana gelip bağırmasınlar. O gün arkasında dönüp dolaştıkları belediye başkanlarına bağırsınlar. Yolların ana arterleri Büyükşehir Belediyesi'nin, ara arterleri de alt belediyenin. Hiç bir tanesi sahiplenmiyor. Ben senin oda başkanın olarak buna çare bulayım ama benimle böyle konuşup, arkadan benim yanımdan bayrağını alıp kaçıyorsan ben senin için bir şey yapacak değilim' dedi.

Haziran ayı olağan meclis toplantısı konuşmaların ardından sonlandı.