Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-11-2019 12:55   Güncelleme : 11-11-2019 13:02

Samsun sahte işadamları yüzünden kalkınamıyor!

Kanal NOK’ta yayınlanan programında Samsun’daki işsizliği ele alan Ahmet Çağdaş Çatoğlu, “Samsun’da metrekareye bir işadamı düşüyorken ve bu kadar çok işadamı derneği varken, işsizlik neden hala büyük sorun” diye konuşarak işadamı derneklerini hedef aldı.

Samsun sahte işadamları yüzünden kalkınamıyor!

Samsun’da yayın yapmaya başlayan internet televizyonu Kanal NOK ekranlarında yayınlanan Uzun Lafı Kısası programında, şehirdeki işsizliği masaya yatıran gazeteci Ahmet Çağdaş Çatoğlu, işadamı derneklerini hedef aldı. “Samsun’da bu kadar çok işsiz varken, kimse size işadamı havası attırmaz” diyerek işadamları derneklerine yüklenen Çatoğlu’nun bu videosu kısa sürede Samsun’da gündem oldu.

Samsun’da kayıtlı 100 bin civarında işsiz olduğunu söyleyen ve kayıt dışı işsizlerle birlikte bu rakamın ciddi oranda katlandığına dikkat çeken Ahmet Çağdaş Çatoğlu, “Samsun’daki en önemli sorun işsizlik. İşsizlik nedeniyle her yıl 40 bin civarında insan başka kentlere göç ediyor. Sanayi alanlarının dar olması başta olmak üzere, işsizliği bir çok sebebi var. Bizim merak ettiğimiz, işsizliğin bu kadar ciddi bir sorun haline geldiği kentimizde, nasıl oluyor da bu kadar çok işadamı ve derneği oluyor. Ya bu şehir de işsizlik yok, ya da siyad, miyad, fiyad, giyad derneklerindeki beyefendiler işadamı değil” diyerek tepki gösterdi.

Kısa sürede çok sayıda internet kullanıcısının ilgisini çeken videoya, özellikle işsizlikle mücadele eden gençlerden büyük destek geldi. İşadamları derneklerinin bu videoya vereceği cevap da merak konusu oldu.

adminadmin