TÜRKONFED Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'ne katılan SAMSİAD Başkan Hüseyin Yalgın, 2017 yılındaki zirveye talip olduklarını açıkladı. İzmir'de yapılan zirveyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yalgın, yönetim kuruluyla katıldıkları buluşmada TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadoğlu'na 2017 yılında yapılması planlanan 21.Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'ne ev sahipliği yapmak istediklerini iletti.

Yalgın, Samsunport Ceynak Yönetim Kurulu Başkanı, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Avcı'nın da SAMSİAD'ın 2017 yılında yapılacak 21.Girişim ve İş Dünyası zirvesine ev sahipliği talebine tam destek verdiğini de ifade etti.

OLURSA NE MUTLU BİZE
Kadıoğlu'nun da kararı memnuniyetle karşıladıklarını ve kısa sürede karar vereceklerini söylediğini belirten Yalgın, "Yaklaşık 600 kişinin katılması beklenen zirveye Samsun rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek durumda. Samsun daha önce iş adamlarının, siyasetçilerin katıldığı böyle büyük bir zirve yapmadı, inşallah bunu yapmak bize nasip olur. Samsun'un tanınması, yatırımların bölgemize gelmesine vesile olabilirsek ne mutlu bize' diye konuştu.

Yalgın, zirvede Türkiye'nin her bölgesinden toplantıya gelen yüzlerce sanayici ve işadamı ile birebir görüşerek, Samsun'un çok yönlü imkanlarından, sahip olduğu fırsat ve avantajları anlatarak yatırım davetinde bulunduklarını da sözlerine ekledi.