Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu'nun ikinci gününde "Akıllı Park'ın Markalaşması ile Havza'nın Kentsel Gelişimine ve Kent Estetiğine Katkıları" konuşuldu.

PARK HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Akıllı Park'ın Markalaşması ile Havza'nın Kentsel Gelişimine ve Kent Estetiğine Katkıları konulu sunumunda Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ulvi Erhan Erol, Akıllı Park'ın projelendirilmesi, kent estetiğine katkıları ve parkın teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi. Havza Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Büyük ve Peyzaj Mimarı Kazım Uslu tarafından Akıllı Park'ın altyapı ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

İNTERNETTEN TAKİP EDİLİYOR
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, Akıllı Park'ın ödüllü bir park olduğunu belirterek, "Havza Kevser Parkı-Akıllı Park Projesi ile ödül aldık. Park 24 saat internet üzerinden takip edilebiliyor. Işıklandırma ve sulama işleri bilgisayar ortamından idare ediliyor. Bu parkı 20 bin 250 metrekarelik bir alan üzerine inşa ettik. 23 adet güvenlik kamerası ve GPS sistemi var. Şifre sahibi herkes bu akıllı parkı internet üzerinden yönetebilmektedir. Spor, bisiklet alanları otopark alanları mevcut. 10 bin tane yeni ağaç diktik. Proje toplam 5 milyon TL'ye maloldu. Parktan aynı anda bin 500 kişi faydalanabilmekte, yediden yetmişe her vatandaşa hizmet vermektedir. Kevser Akıllı Park ile ilçemiz markalaşma yolunda önemli bir yol aldı" diye konuştu.

HAVZA'YA DEĞER KATTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Havza'nın Samsun ilçeleri içerisinde altyapı çalışmaları ile örnek bir ilçe olduğunu belirterek, Akıllı Park'ın Havza'ya ayrı bir değer kattığını ifade etti.