Samsun Haber: 1 Mayıs'ta kutlanacak İşçi Bayramı dolayısıyla Türk-İş, KESK ve DİSK Samsun şubeleri, Uğur Mumcu Parkı'nda ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı. Açıklamayı yapan Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, işten atılmalara, geçici işçi çalıştırılmasına, taşerona, güvencesiz ve kadrosuz çalıştırılmaya karşı olduklarını belirterek, 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını söyledi.

EMEĞİMİZİN ÇALINMASINA HAYIR

Grevli ve özgür toplu sözleşme hakkının yok sayılmasına hayır dediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, taşeron, güvencesiz ve kadrosuz çalıştırılmaya karşı olduklarını dile getirdi. Yılmaz, 'Örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın yok sayılmasına, işçilerin grev hakkının idari işlemlerle ortadan kaldırılmasına, angarya çalışmayla emeğimizin çalınmasına, mezarda emekliliğe mahkum edilmeye, ek ödemelerimiz maaşımıza yansıtılmadığı için emekliliğimizde sefalete itilmeye 'hayır' diyoruz. Performans tuzağıyla çalışanların birbirine rakip-düşman hale getirilmesine, en insanı ve en temel haklarımızı savunduğumuzda 'terörist' damgası yemeye, ayrımcılığa, sürgün edilmeye, açığa alınma ve işten atılmalara, geçici işçi çalıştırılmasına, taşeron, güvencesiz ve kadrosuz çalıştırılmasına 'hayır' diyoruz' ifadelerini kullandı.

EŞİT VE DEMOKRATİK BİR YAŞAM İSTİYORUZ

1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirten Başkan Yılmaz, tüm vatandaşları düzenlenecek mitinge davet etti. Yılmaz, 'İş güvencemize göz dikilmesine, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istenmesine, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatılmasına taşeron çalışmaya karşı taleplerimizi haykırmak için 1 Mayıs'ta alanlardayız. Devlet okullarına yeterli bütçe ve ihtiyacı kadar ödenek ayrılması, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmaması için alanlardayız. OHAL ve KHK ile bir gecede işi ekmeği elinden alınan kamu emekçilerinin tekrar işe iadesine, gerçek bağımsız bir yargı ve hukukun üstünlüğü sağlamak için alanlardayız. İnsan onuruna yaraşır, özgür, eşit ve demokratik bir yaşam istiyoruz' şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL