AK Parti teşkilatlarında 2017 yılının temmuz ayında başlayan 6. Olağan Büyük Kongre sürecinin Samsun ayağında ilçe kongreleri heyecanı yeniden başlıyor.

SÜREÇ HIZLANDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süre önce il başkanı olarak görevlendirilen Hakan Karaduman'ın koltuğa oturmasından sonra ilçe kongre süreci de hızlandı. AK Parti Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Cumhur Ünal tarafından AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda yapılan temayül çalışmalarıyla daha önce tamamlanan 5 ilçenin dışında, Samsun'un 10 ilçesinde yeni ilçe başkanı adayları genel merkezce belirlenirken, 2 ilçe başkanıyla yola devam kararı alınmıştı. 27 adayın girdiği mülakatlarda genel merkez tarafından 10 adayın ilçe kongrelerinde aday olacağı açıklandı.

KONGRE TAKVİMİ YOĞUN

Samsun'un ilçelerinde adayların belirlenmesinin ardından kongre takvimi de netleşti. Buna göre 24 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı il kongresi öncesinde, 24 Şubat Cumartesi günü AK Parti Samsun ilçe teşkilatlarında yoğun kongre takvimi başlayacak. Günde 3 kongrenin gerçekleşeceği takvimde, 24 Şubat'ta Asarcık, Canik, Tekkeköy; 25 Şubat'ta Kavak, İlkadım; 26 Şubat'ta Yakakent, Alaçam, 19 Mayıs; 3 Mart'ta Ladik, Vezirköprü; 4 Mart'ta da Ayvacık ve Bafra ilçe kongreleri gerçekleşecek.

Zerrin SOMUNCU