ŞAMPİYONLAR YUVALARINA DÖNDÜ

ŞAMPİYONLAR YUVALARINA DÖNDÜ

Türkiye de her yıl düzenlenen...

    Türkiye de her yıl düzenlenen "Robotik kodlama" yarışmasında, 2018 yılı Türkiye birincisi olan Ardahanlı öğrenciler İstanbul´dan Ardahan´a döndüler.

   Türkiye genelinde düzenlenen, Türkiye´in önde gelen 46 okullunun aralarında bulunduğu Robotik turnuvası (Makex) de, Ardahan 23 Şubat Ortaokulu öğrencileri, büyük bir başarı örneği gösterek takımın halinde Türkiye birinciliğini elde ettiler.

    Doguanadolu bölgesini Turkiye´de temsil eden minik mucit´ler, hem Tükiye, hem bölge birincisi oldular.

    Ardahan merkez 23 Şubat Ortaokulu öğrencileri, Hayriye Tuana Açıkyıldız, Ayşenur Uslu, Asım Efe Gürel, Nuri Katar Türkiye Şampiyonu olarak Aralık ayında bir çok ülkenin de katılacağı ve Çin´de yapılacak olan dünya Robotik turnuvasında Türkiye´yi temsil edecekler.

    Ardahan´da, Ardahan Eğitim Vakfından uygulamaya koyulan "Robotik kodlama" programında başarılı olan öğrenciler, İstanbul da düzenlenen 2018 yılı yarışmasında Robotan isimli icatları ile Türkiye birinci oldular.

    Bilişim Öğretmenleri, Samet Aslan ve Sedat Tufançlı eşliğinde Kars Hasan Harakani Havalanına inen öğrenciler ve öğretmenler, memleketlerine şampiyon olarak dönmenin sevincini ve gururunu yaşadılar.

    Onların üretmeye hazır minik elleri, körpecik yürekleri bir çok çocuğa umut ışığı olurken, olanaksızlıklarla eğitimini sürdürdüğü bölgesinin de gurur kaynağı oldular.

    Öğretmenleriyle birlikte Ucakla Kars´a inen Öğrencilerden Nuri Katar, Aysenur Uslu; "bizler takım arkadaşlarımızla birlikte ilk 10´na gideriz diye hayal ederken, yapmış olduğumuz robotla Türkiye birincisi olarak buna inandık ve başardık, çok mutluyuz. Ülkemizi Çin´de yapılacak olan Robotik dünya turnuvasında birinci yapacağız, buna yürekten inanıyoruz" dediler.