Şampiyonlar Ligi'nde golcülerin gecesi: Messi, Lewandowski ve Mo Salah sahaya çıkıyor

Şampiyonlar Ligi'nde golcülerin gecesi: Messi, Lewandowski ve Mo Salah sahaya çıkıyor
© Reuters
© Reuters
By Kerem Congar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçları 19 Şubat Salı ve 20 Şubat Çarşamba günü oynanacak 4 maçla devam edecek. Olympique Lyon Salı akşamı İspanyol devi Barcelona'yı konuk ederken, aynı saatlerde Liverpool sahasında Bayern Münih ile karşı karşıya gelecek.

REKLAM

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçları 19 Şubat Salı ve 20 Şubat Çarşamba günü oynanacak 4 maçla devam edecek.

Fransa 1'inci Ligi'nin güçlü ekiplerinden Olympique Lyon Salı akşamı İspanyol devi Barcelona'yı konuk ederken, aynı saatlerde İngiliz ekibi Liverpool sahasında Bayern Münih ile karşılaşacak.

F Grubu'nda Manchester City'yi deplasmanda 2-1 deviren Olympique Lyon daha sonraki 5 maçında berabere kalarak ilginç bir istatistiğe imza atmıştı. Mavi beyazlılar 8 puanla grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 takım arasına girdi. Genç oyuncu kadrosu ve hızlı hücum yapısıyla dikkat çeken Fransız ekibinde forvet oyuncuları Nabil Fekir, Moussa Dembele ve genç orta saha Memphis Depay öne çıkan isimler. Beşiktaş'tan geçtiğimiz sene Lyon'a transfer olan Brezilyalı defans oyuncusu Marcelo'nun da bu maçta forma giymesi bekleniyor. Nabil Fekir cezası nedeniyla bu maçta forma giyemeyecek. Olympique Lyon 46 puanla Fransa 1'inci Ligi'nde 3'üncü sırada bulunuyor.

İspanyol devi Barcelona'da ise maç hazırlıkları tamamlandı. Ernesto Valverde'nin öğrencileri arasında sakat futbolcu bulunmuyor. Bordo mavili ekip Barcelona 54 puanla La Liga'da liderliğini sürdürüyor.

Reuters

Dev maç Cüneyt Çakır'ın

Öte yandan dev maçı Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Cüneyt Çakır ve ekibi yönetecek. Yardımcı Asistan Hakem (VAR) sisteminin başındaysa Hollandalı hakemler görev yapacak.

Çakır bu karşılaşmayla birlikte 41'inci Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış olacak.

Reuters

Lyon'un Barcelona karşısında galibiyeti yok

Bugüne kadar Şampiyonlar Ligi'nde 3 defa eşleşen iki takımdan Lyon'un Barcelona karşısında galibiyeti bulunmuyor. En son 2008-2009'da Barcelona'yı Lyon'da ağırlayan mavi beyazlılar İspanyol deviyle 1-1 berabere kalmıştı. Bu maçın rövanşındaysa Barcelona 5-2 kazanmıştı.

Reuters

Liverpool'da 2 eksik

Salı akşamı bir diğer mücadeledeyse Liverpool, Alman devi Bayern Münih'i konuk edecek. İngiliz ekibinin teknik direktörü Juergen Klopp'un eski takımı Borussia Dormund'dan öğrencileri olan defans oyuncusu Mats Hummels ile forvet Robert Lewandowski bu maçta Liverpool'a karşı forma giyecek. Liverpool'da cezalı olan Hollandalı defans oyuncusu Virgil van Dijk ile sakatlığı henüz iyileşmeyen Dejan Lovren forma giyemeyecek.

İngiliz ekibinin bu maçtaki en büyük silahı, gol krallığında 17 golle Premier Lig'de zirvede olan Mısırlı Mohammed Salah olacak.

Reuters

Ribery ve Boateng kafiledeki yerini aldı

Bundesliga'da şu anda lider Borussia dortmund'un 3 puan gerisinde 48 puanla ikinci sırada bulunan Bayern Münih kafilesine eşi yeni doğum yapan Franck Ribery ile midesinden rahatsız olan Jerome Boateng da götürüldü. Niko Kovac'ın öğrencileri arasında forvet oyuncusu Kingsley Coman'ın formda oluşu teknik heyeti sevindiriyor.

20 Şubat Çarşamba günüyse Atletico Madrid sahasında İtalyan devi Juventus'u konuk ederken, İngiliz Premier Lig lideri Manchester City deplasmanda Almanya'nın Shalke 04 takımıyla karşılaşacak.

Çeyrek finale yükselen takımlar, 5-6 Mart ve 12-13 Mart tarihlerindeki rövanş karşılaşmaları sonunda belli olacak.

Geçen hafta oynanan son 16 turu ilk maçlarında, Roma sahasında Porto'yu, Real Madrid de deplasmanda Ajax'ı 2-1 yendi. Tottenham'ın evinde Borussia Dortmund'u 3-0'lık skorla geçtiği ilk maçlarda, Paris Saint-Germain ise Manchester United deplasmanında 2-0 kazandı.

• WhatsApp'ta ücretsiz bültenimize abone olun, Türkiye ve dünya gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Sala transferi: Cardiff bonservis ücretini ödemedi, Nantes meseleyi FIFA'ya taşıdı

UEFA'dan VAR kararı: Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon uygulanmaya başlayacak