Yukarıda görmüş olduğunuz kadroyu sadece Bursaspor taraftarı değil futbolu yakından takip eden birçok kişi hala ezbere sayabilir.

Soldan sağa ayaktakiler: Mesut, Ömer, Baliç, Tuncay, Selim, Gançev  oturanlar: Musisi, Levent, Ümit, Ercüment, Adnan Örnek. Teknik direktör de efsane Nejat Biyediç.

1995-96 sezonunu Bursaspor ligde 9. sırada tamamladı ama Inter Toto Kupası’ndaki macerası akıllara kazındı.

Uganda’nın tarihinde yurt dışına transfer olan ilk futbolcusu merhum Majid Musisi önderliğinde bu dönemde başlayan Timsah Yürüyüşü son yıllarda neredeyse unutuldu.

2010 yılında şampiyon olarak tarih yazan Bursaspor bu yıl hem yönetim hem de saha içinde tarihinin en zorlu dönemlerinden birini geçirdi. 

Bursa’da aslında işler uzun zamandır iyi gitmiyor. 2006-07 sezonunda tekrar yükseldiği Süper Lig’de Bursaspor son üç sezonu 13, 14 ve 11. sırada tamamladı. Fakat bu tabloya karşın gereken önlemler alınmadı. 

Yeşil beyazlılar bu sezon 31 maçta sadece 25 gol atabildi. Forvetler 10 golü bile geçemedi. Yeşil beyazlılar son 13 yılın en az galibiyetli sezonunu da yaşadı. Sezonu sadece 7 galibiyetle kapattı. 

Dün oynanan maçta Malatya'yı 2-1 yenen Bursaspor, Göztepe'nin Ankaragücü'nü yenmesi sonucu küme düştü. İlk olarak teknik direktör Mesut Bakkal ayrıldığını açıkladı, sonra da yönetim olağanüstü genel kurul kararı aldı. 

Ligde şampiyon olup küme düşen ilk takım unvanını alan Bursaspor'un bakalım Süper Lig'e dönüşü ne zaman olacak? 

Kaynak: TRT SPOR

Editör: Haber Merkezi