2019-2020 Futbol sezonunun daha başındayız.
Ekonomiye ara vererek futbol ekonomisine yer vermek istiyorum. 
İlk haftalardan Alanya, Denizli ve Rize güçlerini ortaya koydular. İstanbul takımları ise hazırlık dönemiydeymiş gibi işi ağırdan aldılar. Oysa onların birde Avrupa maçları da vardı.
Nedeni bilinmez milyonlarca liralık transfer yaptılar. Zannettiler ki milyonlar takımlarını şaha kaldıracak. Dünyayı unuttular. Alçak dağları biz yararttık havasına girdiler. 

Alçak Dağları Siz Yaratmadınız
Karşılığını alamayınca daha çok saldırdılar. Saldırdkça tokat yediler. Öyle ki taraftarları dahi takımlarını sahipsiz bırakmaya başladılar. Bunu fırsat bilen Anadolu takımları İstanbul’da yaşanan krizi fırsata çevirmeyi kafalarına koydular. Her takımdan darbe yiyen İstanbul takımlarına bir tokatta Anadolu takımları vurdu. Vurmaya da devam edecekler. 

Derde Çare Yok
Dertlerine; Fatih Terim, Abdullah Avcı ve Ersun Yanal bile çare olamayacak. Anadolu takımlarının deyim yerinde ise gözü açıldı. Onlar milyonlarca liralık transfer yaparlarken Anadolu takımları mütevazi oyuncuları kadrolarına kattılar. Sonuçlarını daha ilk haftalardan almaya başladılar. Denizlisporun Galatasaray’ı, Sivassporun Beşiktaş’ı, Malatyasporun Başakşehir’i yenmeleri sürpriz olamazdı. Öte yandan Alanya ve Rizesporun gaip gelmelerini izledik. 
Şimdi Anadolu’yu Şampiyonluk havası sardı. 

BEYLER TRABZONSPOR GELİYOR
Bunlar yaşanırken Trabzonspor’u unuttuğumu zannetmeyin. Tüm otoriterlerin kabul ettiği gibi 2019-2020 sezonunun en istikrarlı takımı Trabzonspor’dur. 
Yaşanan sakatlıklara rağmen. Yusuf Yazıcı’nın gitmesine rağmen. Gidenlerin yanında gelenlerle de pek ilgilenmiyorum. Alınmasına karar verilen tüm oyuncuların mutlaka popülaritesi mutlaka vardır. Tartışmıyorum. Çünkü konu bu değil. Bunlar ne sorunu çözer nede sorun teşkil eder.
Çimlere Atılan Tohumların Büyümesi
Sorun çimlere atılan tohumların büyümesidir. Yeniden Trabzon’lu çocukların Avni Aker’i terleriyle ıslatmasıdır. Sorun, Trabzon’un büyüttüğü çocukların Trabzonspor’u büyütmesidir. 
61 Hafta Sonunda Gülen Biz Olalım
Sezonunun bitmesine 61 hafta var. Küsmeyelim, yılmayalım, kırılmayalım, kimseyle uğraşmayalım. Bilmem kaç yıl olmuş Şampiyon olamayalı. Ne sıkıntılar atlattık bu dönemde, nelerle uğraştık. 
Özledik. Evet çook özledik. Şampiyonluk senemiz 2019-2020 ‘Cemil Usta’ sezonu olsun.
Gerisi gerçekten teferruattır. O zaman teferruatları da yazarım.