Şamil Tayyar FETÖ davalarının bilançosunu açıkladı

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Fethullahçı terör örgütü (FETÖ) tarafından tertiplenen 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası örgüte açılan dava sayısının 4 bin 971 olduğunu söyledi.

Şamil Tayyar FETÖ davalarının bilançosunu açıkladı
Şamil Tayyar FETÖ davalarının bilançosunu açıkladı
Beyaz Tv'de Murat Erçin'in sunduğu Son Söz programına canlı yayın kouğu olan Şamil Tayyar, FETÖ davalarının bilançosunu açıkladı.

AÇILAN DAVA SAYISI 4 BİN 971

FETÖ ile mücadele davalarının yakından takip edildiğini söyleyen Tayyar ' Her davada alınan kararlar, yapılan savunmalar ve FETÖ'nün izlediği taktiğin merkezde değerlendiriliyor. 15 Temmuz'dan bu yana 4 bin 971. Bunlardan 3 bin 282'si silahlı terör örgütüne üye olma suçuyla ilgili. Kalan 689'u ise anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasına engellemmeye teşebbüs etme suçunu oluşturuyor.' dedi.

4 BİN 690 TUTUKLU SANIK VAR


Açılan davalarda 4 bin 690'ı tutulu olmak üzere 7 bin 7701 sanık olduğunmu söyleyen Tayyar bunun çok önemli olduğunu ve bu davaların sadece Ankara ve İstanbul'dan ibaret olmadığını belirtti.

FETÖ'CÜLER PSİKOLOJİK SAVAŞ VERİYOR

FETÖ sanıklarının mahkemelerde belirli bir strateji izlediklerini söyleyen Tayyar 'FETÖ sanıkları duruşmalarda bilinçli olarak hakim ve savcıları etkilemek için psikolojik savaş veriyorlar. FETÖ sanıkları bu davalarda ortak strateji izliyorlar. Belli ki bir merkezden bunlar yönlendiriyorlar. Kontrol altındayken bu kadar iletişimi nasıl sağlıyorlar bunun araştırılması gerekiyor.' dedi.