HASTANE HİZMETLERİ......

Son bir hafta içinde hem hasta ziyareti hem de hasta tedavisi için İlimizde hizmet veren OMÜ Tıp Fakültesine, Araştırma Hastanesine ve Gazi Devlet Hastanesine gittim. Hizmet kalitesi ve ortam konforu bakımından birbirinden üstün olan söz konusu hastanelerde müşahede ettiklerimle geçmiş yılları mukayese ettiğimde, tarifini yapmakta zorlandığım güzelliklerin ortaya çıktığını itiraf etmekten başka da çare olmadığını söyleyebilirim. 
      Araştırma Hastanesinde yatmakta olan, emekli Atakum eski Müftüsü, değerli dostum, kıymetli hocam Adem Sayılır'ı hastanede ziyaret sırasında, hastanelerin ne kadar üst standartlarda hizmet verdiğine bir kere daha şahit oldum. Cumartesi, hafta sonu tatili olmasına rağmen sabah 08.00 de hastanenin tüm unsurları ile hizmet verdiğini görmekten mutluluk duydum. Birisi Araştırma Hastanesinde, birisi Trabzon'da görev yapan iki oğlu da doktor olan Adem Sayılır hocamın hastanedeki şartları ve standartları, ilimizin en uzak köyünden gelen hastanın standartlarıyla aynı olması, yani hastaların her biririn en üst standartta hizmet alıp, tedavi görmesi ülkemizin sağlık konusunda geldiği seviyeyi ifade etmek bakımından yetecektir. 
       OMÜ Tıp Fakültesinde yatan bir dostumu ziyaret amacıyla gittiğim hastanede de durum aynı. Temizlik, korfor, yaklaşım, tebessüm, tedavi; söylediklerimizin yanında söylemediklerimizle birlikte standardı yüksek bir hizmet var Tıp Fakültesi Hastanesinde de.
        Gazi Devlet Hastanesinde de durum farklı değil. Kronik hastalık nedeniyle ilaç raporu ve ropora ait ilaçların yazılması amacıyla annemi götürdüğüm dahiliye servisinde, hiçbir referansa ihtiyaç kalmadan işlerin seriliği ve takibi, süreci ve sonuçlanmasının; hızına yetişilmeyecek bir performansla yürüdüğüne bizzat şahit oldum. 
       54 yaşında, hayatının belki 30-40 yılını  toplum içinde geçirmiş, geçmiş dönemlere ait uygulamaları da bilen biri olarak, geldiğimiz noktayı doğru değerlendirme konusunda objektif bir kanaata sahibim. Dünya uygulamalarıyla yarış ve rekabet edecek bir noktaya gelen ülkemiz sağlık hizmetleri açısından gurur vericidir.  
       Ölümle ilgili ilahi takdir hariç, hastanede  her tür hasta hizmetinin verildiğini görmek, bir vatandaş olarak ülkemizle gurur duyacağımız çok önemli bir devlet hizmetidir. Sağlık standartlarının yüksek olduğu bilinen avrupa ülkesi Almanyada 6 yıl yaşayan ve avrupanın insana hizmetle ilgili değerlerini yakından gören biri olarak, sağlık hizmetleri konusunda avrupanın ve Almanyanın gıpta edeceği bir seviyeye geldiğimizi söylemek iddialı bir lâf değildir.     
         Böylesi yüksek standartlı sağlık hizmetlerinin insanımıza sunulmasında her türlü takdiri hak eden başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm etkili ve yetkililere millet olarak şükranlarımızı arz ederiz.
       Hastanelerde sıra beklemek, muayene için refarans aramak, ameliyat için astronomik paralar bulmak gibi temel vazgeçilmezlere sahip, 20-30 yıl öncesi sağlık hizmetlerinden; doktorların hastalara iltifat ettiği, güler yüzle muhabbet oluşturduğu, parası olmayanlara katkıda bulundukları bir düzeye gelmiş olmak, sağlık hizmetleri standardının derecesini gösterilmektedir. 
      Ayrıca, özel hastanelerin, sağlık hizmetine sağladığı katkıyı ve ekonomiye getirdiği canlılığı ifâde etmeye bile gerek görmüyorum. 
       Günümüz 25 yaş öncesi kardeşlerimizin pek de bilemediği geçmiş dönem sağlık uygulamaları elbette günümüzün yüksek standardını tarif için mukayese kabul etmez. Geçmişi göstererek bugünü tarif etmek de doğru olmaz. Zira, milletimiz her türlü güzel hizmeti hak etmektedir. Sağlık hizmetlerine de böyle bakmalı, mevcut standardı da yükseltme gayretinde olmalıyız. 
      Emeği geçenleri kutluyorum.....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR