Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Antalya'da gerçekleştirildi. Genel kurulda TÜGİK Başkanı Erkan Güral görevine devam ederken, Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç ise yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden Gömeç, TÜGİK çatısı altında Samsun'u ve SAMGİAD temsil edeceğini söyledi.

SAMSUN İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

TÜGİK 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda büyük bir gurur yaşadıklarını söyleyen Başkan Gömeç, TÜGİK Başkanı Erkan Güral'ın her zaman SAMGİAD'ın yanında olup, destek olduğunu ifade etti. Gömeç, 'Derneğim ile birlikte TÜGİK'in yönetimde yer alıp, Karadeniz Bölgesi'nin ve Samsun'un iş yaşamına katkı sağlamak için çalışacağız. Başarılı olacağımıza inancım tam. TÜGİK nezdinde önemsenen, ilk 5'te yer alan, TÜGİK'in çalışmalarında yön verme kabiliyeti olan bir dernek olarak varız. Derneğimizin yaptığı faaliyetler ve çalışmalar sonrasında, bizi de yönetim kurulu üyeliğine davet ettiler. Bu Samsun için de, derneğimiz için de büyük bir fırsat. TÜGİK'te, SAMGİAD'ı ve Samsun'u en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışacağız. Türkiye genelinde etkili olan TÜGİK çatısı altında Samsun'u ve SAMGİAD temsil edeceğim' diye konuştu.

SAMSUN HEP GÖZDEYDİ

Gömeç, TÜGİK 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın çok verimli geçtiğini ifade ederek, 'İlerleyen günlerde yapacağımız organizasyonlarda şimdiden işadamları Süleyman Orakçıoğlu'nu ve Erbakan Malkoç'u Samsun'a davet ettik, kendileri de davetimizi kabul etti. Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantımıza katıldı. Bakan Çavuşoğlu, yeni pazarlar hakkında bize önemli ipuçları verdi, ticarette yön değiştirildiğini, özellikle Doğu'ya doğru hızlı şekilde yönelmelerin olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, bizlere Afrika pazarını önerdi. Keyifli ve verimli bir toplantıydı. TÜGİK'in, 9 bin üyesi var ve ciddi katılımla bu organizasyon gerçekleştirildi. Samsun da hep gözdeydi ve en öndeydi. TÜGİK'in yönetiminde olmak benim için büyük bir gurur, profesyonel bir şekilde çalışacağım. 3 çalışıyorduk artık 13 çalışacağız' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL