Şalpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen bir organizasyonla Barış Pınarı Harekatında görev alan Mehmetçiklerimize destek verildi. Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen programda Kurna-ı Kerim Okundu, dualar edildi, kurban kesildi.



Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Ordumuz, Suriye’deki terör bataklığını kurutmak, güvenlik koridoru oluşturarak ülkemize sığınan Suriyelileri oralara yerleştirmek, için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Fırat’ın Doğusundaki terör yuvalarına operasyon düzenliyor.  Ordumuzun bu harekatını rabbim muzaffer eylesin. Erinden en rütbelisine kadar ayaklarına taş değmesin. Şalpazarı Belediyesi olarak kahraman ordumuza bağışlanmak üzere kurban keserek, dualarla onlara destek olmak istedik. Keseceğimiz kurbanı, yaptığımız duaları Rabbim kabul eylesin. Kırk yıldır terörle verilen mücadelede yüzlerce şehit verdik. Yüzlerce askerimiz gazi oldu.  50 milyar doların üzerinde harcama yaptık. Artık Barış Pınarı barış suyunu Ortadoğu’ya akıtmaya başladı. Kahraman ordumuz 1071’de Anadolu’ya girdiği günden itibaren bu coğrafyanın her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Dost bildiğimiz Arap ülkeleri de dahil birileri çıkıp diyor ki; bu operasyonu hemen durdurun. Atatürk ’ün dediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızda akan asil kanda mevcuttur. Kahraman ordumuzu Rabbim muzaffer eylesin. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.
Şalpazarı Kaymakam Vekili Şakir Öner Öztürk ise, “Ordumuzun hiçbir neferinin ayağına taş değdirmesin.Onları kazadan beladan uzak tutsun. Hocalarımızın okuduğu bizimde eşlik ettiğimiz duaları Şalpazarı’ndan onlara gönderiyoruz.Başkomutanımız ve hazırda bulunan ordumuz terör örgütüne hak ettiği dersi vermek için barış harekatı düzenledi.Tarihte hiçbir zaman Türk Milleti savaş istememiştir. Ebetteki bizde savaş istemiyoruz ama sınırın diğer yanında otorite boşluğundan yararlanarak benim yurduma zarar verirsen bedelini misliyle ödersin. Türkiye’ye yapma diyenlerin hepsi terör örgütünü beşleyen ülkelerdir. Karşımızda bize zarar vermek isteyenlerden oluşan bir örgüt var. Ben Kürtleri tanıdım. Onlar vatanına milletine bağlı insanlardır.Bu sözde örgüt benim oradaki kardeşlerimi temsil eden bir örgüt değildir. Ve Şalpazarı halkı buradan haykırıyor;Bu milletin birliğini ve bütünlüğünü bozamayacaklar. Başta Başkomutanımız olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize ve Milli Suriye ordusuna hürmetlerimi ve dualarımı iletiyorum.Allah yar ve yardımcıları olsun.” dedi.
Programda Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu tarafından dualar edildi. Kurban kesildi.Kesilen Kurbanın kanı Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından askerlerin alınlarına sürüldü.