SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ öncülüğünde yapılan Yönetim Kurulu istişare toplantıları neticesinde 32. Meslek Komitesi'nden Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay sahibi bulunduğu Çokay Plastik bünyesinde, sağlık sektöründe bu süreçte oldukça önemli olan koruyucu siperlik üretimine başladı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil ihtiyaçları arasında yer alan koruyucu siperlikten hastaneye hibe edilmek üzere 5000 adet üretilerek hazır hale getirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay, maddi bir kazanç elde etmenin ötesinde yaşanan zorlu süreçte SATSO başta olmak üzere iş dünyası olarak katkı sağlamak amacıyla başladığımız koruyucu siperlik üretiminde önceliğin Sakarya'nın ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

'SATSO Yönetim Kurulu olarak; Tüm dünyanın her anlamda ve koşulda yaşadığı bu zorlu süreci bir nebze olsun kolaylaştırabilmek ve sağlık çalışanlarımıza ve hastalarımıza katkı sağlamak amacıyla neler yapılacağı üzerine istişareler gerçekleştirdik. Özellikle Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Akif Çakar ile görüşerek öncelikli ihtiyaçları belirledik. Bu doğrultuda, mevcut imkan ve fırsatlar doğrultusunda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Neticesinde; Çokay Plastik ailesi olarak koruyucu siperlikli maskelerimizi seri şekilde üretmeye başladık. Üretimimizin ilk etabını sağlık sektörümüzü desteklemek amacıyla gerçekleştirdik. Önceliğimiz olan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 5000 adet ürettik. Bağışta bulunduk. Çünkü biz; sıcak evimizde, sonsuz imkanlarımızla dahi evde kalmaktan yakınırken; onlar sevdiklerinden, ailelerinden ayrı; büyük risk altında ve zorlu bir mücadele içindeler. Sizler bizler için çok çok değerlisiniz. Sağlığınız sağlığımızdır. Bu konuda ilimiz başta olmak üzere ülkemizin içinden geçtiği bu dönemde, üreten kesim olarak desteğimizi vermeye devam edeceğiz.' dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, ise Sakarya iş dünyasının her süreçte üreten ve çözüm odaklı vizyonunun bu süreçte de öne çıktığına dikkat çekerek 'Ülke olarak bulunduğumuz süreç bize birlikte hareket etmenin, birbirimizi düşünerek yaşamasının önemini bir kez daha gösterdi. COVİD 19'un ülkemize geldiği günden bu yana yaptığımız çalışmalar da bunların kanıtıdır. İş dünyamız, bu süreçte maddi getiriden çok, bu dönemi en az yara atlatmak gayreti ile ülkemizin ve insanımızın geleceğini gözeterek çalışıyorlar. Bu anlamda Yönetim Kurulumuzla yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi. Yönetim Kurulu Üyem ve çok değerli iş insanı Semih Çokay, bu dönemin en önemli ihtiyacı haline gelen koruyucu siperlik üretti. Sakarya Eğitim ve Araştırma hastanesine bağışta bulunduk. Kendi imkanları ile ilk defa tecrübe ederek önemli bir açığı kapatmak üzere yaptığı girişimden dolayı tebrik ediyor, camiam adına teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.