Görüş Bildir
Haberler
Salgının Gölgesinde Yüz Yüze Eğitim Başlıyor: Öğrenciler Temassız Oyunlar Oynayacak

Salgının Gölgesinde Yüz Yüze Eğitim Başlıyor: Öğrenciler Temassız Oyunlar Oynayacak

21 Eylül Pazartesi günü, ilkokul birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitim başlıyor. Koronavirüs salgınının gölgesinde başlayan eğitimde, birçok önlem alındı.

Sınıfların ikiye bölündüğü, yarım gün süren ve yemek yenmeyecek olan yüz yüze eğitimde, isteyen çocuğunu okula göndermeyebilecek... Okullarda, temassız oyunlar oynanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüz yüze eğitim, haftanın 2 günü olacak

Yüz yüze eğitim, haftanın 2 günü olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül haftasında, okul öncesi ve birinci sınıflar için yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu. Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı, yüz yüze eğitimin detaylarını paylaştı

Bakanlığın açıklamasına göre, ‘uyum haftası’ adı verilen ilk hafta okul öncesi ve birinci sınıflar haftada 2 gün okula gidip yüz yüze eğitim alacak.

Çocuklar 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olarak ders yapacak. Öğrenciler yarım gün okulda olacak.

Koronavirüsten korunma tedbirleri kapsamında öğrenciler okullarda yemek yemeyecek.

İstemeyen veliler, çocuğunu okula göndermeyecek

İstemeyen veliler, çocuğunu okula göndermeyecek

Yüz yüze eğitimde, sınıflar iki gruba ayrılacak, sınıfın yarısı bir gün, yarısı bir başka gün okula gelecek. Dışarıdan gelebilecek bir bulaş riskini önlemek adına okullara kesinlikle ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Çocukların okula gönderilmesi konusu ise velilerin inisiyatifinde. İsteyen veli çocuğunu dilekçe yazıp okula göndermeyebilecek.

'Okulum temiz' belgesi alındı

'Okulum temiz' belgesi alındı
www.diken.com.tr

Okullar salgın sürecinde defalarca dezenfekte edildi, fiziki olarak hazırlandı. Yaklaşık bir aydır açılış provaları sık sık tekrarlandı.

Bu dönemde başta özel okullar olmak üzere birçok okul “TSE Okulum Temiz” belgeleri aldı.

Bakanlık, fiziksel temas içermeyen 60 oyun belirledi

Bakanlık, fiziksel temas içermeyen 60 oyun belirledi

Öğrenciler okulda temassız oyunlar oynayacak. Okula yeni başlayanların eğitimi daha önce oynanmış, çocukların keyif aldığı birbirinden farklı oyunlarla tamamlanacak. Bakanlık bu amaçla hiçbir fiziksel temas içermeyen toplam 60 oyun belirledi. 

Her oyun çocuklarda tanışma, iletişim, dikkat, hareket ve işbirliği gibi çeşitli edinimleri geliştirmeyi hedefliyor. Çocuğun okul ortamında maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarını içselleştirmesi isteniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
31
13
5
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kardohs kurdo

Sıçtırmayın oyununa! Bakanın da ağzında 1 aydır oyun lafı var. Oyun oynamayıversinler amına kodugumun yerinde! Oyun için mi oradalar yoksa eğitim mi?

ipekkl

sen hiç 6 yaşında çocuk görmedin galiba?

Mustafa Kaya

neden 1.sınıfları açıyolar anlamadım gidin 8 12 11i falan açın sınava gireceğiz yüz yüze eğitim lazım ama bakan 1.sınıfları açıyor. Öncelik neden 1.sınıfa ta... Devamını Gör

Halil Değerli

Üç gün sonra suçlu öğrenci öğretmen ve veliler olur.... .....