Sakaryalı Ünlü Yazar Tuna Akyazı Meslek Yüksek Okulunun Misafiri Oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakaryalı Ünlü Araştırmacı -Yazar Fahri Tuna Akyazı Meslek Yüksek Okulunun davetlisi olarak İlçemize geldi ve Öğrencilerle söyleşilerde bulundu.

Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Ahmet Tutarın özel daveti ile Önce Dokurcun Orta Okulu daha sonrada Akyazı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile bir araya gelen yazar Fahri Tuna öğrencilerin çok özel ilgisi ile karşılaştı.

”Kırk Güzel İnsan”adlı kitabını tanıtım ve İmza günü için Kitabında da yer alan yaşayan türbe Hakkı Yıldırım ile birlikte Okulumuza gelen  Araştırmacı-Yazar Fahri Tuna, öğrencilerle söyleşisinde 1 Aralık 1954 Sakarya’nın il oluşuyla ilgili bilgi ve belgeleri öğrencilere aktardı. İlimizin yetiştirmiş olduğu kültür, sanat, spor alanlarında başarılı olmuş şahsiyetleri tanıttığı sunumunun ardından, Sakarya’nın geçmişinden günümüze fotoğraf serisi, deprem dönemi fotoğraflarından oluşan slayt sunumundan sonra öğrencilerle karşılıklı soru-cevaplarla söyleşisini sürdürdü.

Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Ahmet Tutar yaptığı açıklamada;Araştırmacı-Yazar Fahri Tuna dostumuzu okulumuzda görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Ayrıca öğrencilerimize, Sakarya ve Sakarya ile ilgili bilinmeyen önemli bilgileri aktaran Sayın Fahri Tuna’ya sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Yazar Fahri Tuna ise, geleceğimizin yöneticileri öğrencilere, Sakarya İli’nin tarihi konusunda bilgiler aktarmış olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek,Okul müdürü değerli bilim ve gönül adamı Prof.Dr.Ahmet Tutar’in davetiyle Saü Akyazı meslek yüksek okulu’ndaydı bugün ‘kırk güzel insan’. Kitapta da yer alan Akyazılı yaşayan türbe hakkı yıldırım’ın da katılımıyla söyleşi tadından yenmez hâle geldi. Tesekkürler Ahmet hocam, teşekkürler sekreter Yusuf kardesim, teşekkürler Aydın hocam ,ersin hocam ,Hasan Ali hocam; cok teşekkürler gencler; İlknur, Melike, Bedia, Beyza, Muhammet, Ahmet ve diğerleri… Akyazı Meslek Yüksek Okulunun tüm öğrenci ve öğretmenlerine başarılı bir eğitim yılı geçirmeleri ve bitirmeleri dileğinde bulunuyorum.

Kendi ve Sakaryalı yazarların eserlerinden oluşan kitapları okul kütüphanesine hediye eden Fahri Tuna, ayrıca öğrencilere hediye ettiği kitapları günün anısına imzaladı. Programa katılan öğrenciler de, “Böyle bir ortamı bize hazırlayan öğretmenlerimize ve Sakarya ile ilgili bilgileri bize aktaran yazarımıza teşekkür ederiz” dediler.

Program sonunda Okul Müdürü Ve Program Moderatörü Prof.Dr.Ahmet Tutar Yazara Fahri Tunaya ve Hakkı Yıldırıma bu katılımlarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

Sakaryalı Ünlü Yazar Tuna Akyazı Meslek Yüksek Okulunun Misafiri Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir