Her şey Geleceğimiz İçin
Bayraktepe Derneği’nden eğitime büyük katkı

Gündem konusunun “ Eğitim “ olduğu iftarda, Bayraktepe Derneği tarafından yapılan ve Milli Eğitime tahsis edilen binada “ Hafızlık Kız İmam Hatip Ortaokulu” ve “ Proje Kız İmam Hatip Lisesi “ açılması ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

İnci Restoranda verilen iftara, Sakarya Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Şaban Dişli, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, 22. Ve 23. Dönem Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç,  Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Müftü Vekili Yunus Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Bayraktepe Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talha Sunman, daire amirleri ve Bayraktepe Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Programın organizasyonu ve sunuculuğunu Bayraktepe Derneği Genel Sekreteri Osman Aydın yaptı. Bayraktepe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talha Sunman, misafirlerini tek tek karşıladı.

İftar sonrası, Sunman, katılımcılara derneğin faaliyetleri ve yeni yapılan Kuran Kursu binasının özellikleri ile hayırseverler tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek, derneğe kazandırılan arsa ve üzerinde yapılan binada katkısı olan herkese teşekkür etti.



Protokol üyeleri yaptığı konuşmalarla, Bayraktepe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine, eğitime ve gençliğe verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.
Bayraktepe Derneği tarafından yapılan ve Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen binada “ Hafızlık Kız İmam Hatip Ortaokulu” ve “ Proje Kız İmam Hatip Lisesisin “ açılması ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında “ Hendek’te eğitim alanında büyük gelişmeler kaydediliyor. Eğitim Fakültemizde on bine yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Belediye Başkanlığımız döneminde eğitim fakültemize idari bina ve derslikler yaparak eğitime katkı sağladık. Ayrıca okullarımızın eksikleri konusunda gerekli destekleri vererek çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları için elimizden gelen desteği verdik. Şimdi de ilçemizde eğitim adına atılan adımlar sevindiricidir. Fen Lisesi için vekilimiz gerekli çalışmaları yapıyor, inşallah ilçemize Fen Lisesini de kazandıracağız. Bayraktepe Derneği de eğitim adına ilçemizde güzel çalışmalar yapmaktadır. Bayraktepe Derneği ve hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan bina Milli Eğitime tahsis edilerek “ Hafızlık Kız İmam Hatip Ortaokulu” ve “ Proje Kız İmam Hatip Lisesi “ olarak hizmet verecek. Bayraktepe Derneği ve hayırsever vatandaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Hendek’imiz için hayırlı olsun “ Dedi.
Eğitim Şehri Hendek’e Fen Lisesi
AK Parti Sakarya Milletvekili, Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsen, Başarılı bir Eğitim Fakültesinin bulunduğu Hendek’te, Fen Lisesinin olmayışını bir eksiklik olarak gördüklerini, açılması ile ilgili çalışmalar yapıldığını ve önümüzdeki günlerde bu konunun netleşeceğini belirtti. Ayrıca,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile gerekli görüşmelerin yapıldığı ve Hendek için bir Fen Lisesinin sözünü bakanlık yetkililerinden aldıklarını söyledi.
İftar yemeği, İl Müftü Vekili Yunus Acar’ın yaptığı dua ile sona erdi.