SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ROBOT GÖSTERİSİ

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi SAÜ Genç Fütüristler Topluluğu, topluluk başkanı Dr. Metin Çengel önderliğinde, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencileri geliştirdikleri robotlarla gösteri yaptılar.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ROBOT GÖSTERİSİ


Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencileri ve Sakarya Bilsem Öğretmenleri bölüm hocası Dr. Çengel in birlikte kurdukları “Teknolojik Beyinler Gurubu”  geliştirmiş oldukları değişik 10 kategoride robotlarla Sakarya üniversitesi Eğitim Fakültesi Bahçesinden gösteri yaptılar. Gösteri izleyenlerin büyük ilgisini çekti. İzleyicilerden birçok öğrenci guruba l üye olmak istediklerini belirttiler.

Aynı gün eğitim fakültesinde gösteriden sonra Hendek Eğitim veren iki Engelli okulundan kısa süreli gösteriler gerçekleştirdiler. Gösteri engelli öğrenciler ve öğretmenlerin büyük ilgisini topladı.  Kullanımı kolay olan robotlar engelli öğrencilere kullandırıldı. 

Dr. Metin Çengel grup öğrencileri ile üzerinde çalışma yaptıkları yeni Robotlar daha uzun gösterileri ileriki süreçlerde tekrarlanabileceğini söyledi.

Teknolojik Beyinler Gurubu Lideri olan Dr. Çengel çalışmalarını daha ileri sponsorları ihtiyaçlarını olduğunu belirterek Sanayici ve İş adamlarından sponsor aradıklarını, planladıkları ve yaptıkları robotların parçalarını ve yazılımlarını tamamen kendilerinin yaptıklarını daha gelişmiş robotlar için desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.









Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184