Sakarya Nehrinde Kasnak ve Ağ Operasyonu

Sakarya Nehrinde Kasnak ve Ağ Operasyonu

Sakarya Nehrinde Kasnak ve Ağ Operasyonu

Sakarya’nın Geyve ilçesi Alifuatpaşa mahallesinde Sakarya Nehrinde yasak balık avcılığına yönelik yapılan çalışmada, ağ ile kasnaklar bulundu.

Sulak Alanlar Açısından Oldukça Zengin Olan Sakarya’da Yasak Avlanmanın Önüne Geçilemiyor.Bu bağlamda Sakarya Tarım ve Orman Müdürlüğü “Su Ürünleri Denetim Ekipleri” Denetimlerine aralıksız devam ediyor.Denetimlere rağmen cezaların caydırıcı olmaması sebebiyle balıkçılar, başta göl, gölet ve nehirlerde ağ ve kasnaklarla balık avlıyor. Avcılıkta neredeyse sınır tanımayan balıkçılar, yumurtlama döneminde bile avlanma yaparak balık türlerini yok ediyor.

Sakarya Tarım ve Ormancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bir ihbarı değerlendirdiği kontroller sonrası Sakarya Nehrinin Alifuatpaşa bölümünde denetim yaptı. Yapılan arama ve kontroller sonrası kasnak ağı ve ağ yakalandı. Botla nehirden toplanan ağlar ve kasnakların sayısı, herkesi şaşkına çevirdi. Ağlar ve kasnaklar imha edilmek üzere kamyonetlere yüklenerek Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne götürüldü.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından; Akarsularda ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapılması yasaktır.” Maddesi hatırlatılarak “Akarsu ve derelerimizin ticari amaçlı avcılık için kiraya verilmesi mümkün değildir. Bu sebeple nehir ve derelerimizde ağ, pinter (kasnak)ve gibi av araçları ile Ticari amaçlı avcılık yapılması yasaktır. Müdürlüğümüzce deniz ve iç sularımızda denetimlerimiz devam etmekte olup, balıkçılarımızın av yasaklarına uyması sürdürülebilir su ürünleri açısından büyük önem arz etmektedir.” denildi.

Ercan DEMİR-Geyvemedya.com

 

Yayınlama: 17.09.2018
Düzenleme: 21.09.2018 20:54
3.635
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.