Taranoğlu’nun önerileri arasında Atatürk Bulvarı’ndaki trafiğin yer altına alınması, ulaşım araçlarının Şemsiyeli Park’ın altına yapılacak garaja gelmesi, Uzun Çarşı’nın sol tarafını yıkılması, Dörtyol çıkışına tünelle ulaşım, Kent Meydanı’ndan Arifiye’ye 120 genişliğinde yeni bulvar ve bu hatta büyük bir park yapılması var.

Eski Bakan Ersin Taranoğlu, Türkiye’de tüm şehirlerin değişim içinde olduğunu, Sakarya’nın ilçelerinde de bu değişimin yaşandığını ifade eden Taranoğlu, sadece Adapazarı’nın yerinde saydığını belirtti. Kentin gelişimi için köklü değişime ihtiyacı olduğunu vurgulayan Taranoğlu, “Bunun için önümüzde 5 yılımız var, yoksa şehir elden gider” diyerek, proje önerilerinde bulundu.

Ersin Taranoğlu, Elegant Kafe’de düzenlediği toplantıda Adapazarı için hazırladığı projeleri basınla paylaştı. Sunumuna ‘Türkiye’de kanunlar aynı ama şehirler farklı” diyerek başlayan Taraoğlu, bir kentin gelişmesi için bürokrasisi, yöneten siyasi kadroları, sanayicisi, esnafı ve basınının birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Bu beşliden sadece birinin iyi çalışıyor olmasının yeterli olmayacağını ifade eden Taranoğlu, “Birazdan açıklayacağım projeleri daha önce Vali beye anlattım. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na ve SATSO’ya anlattım. Şimdi size anlatıyorum, daha sonra da SESOB’a gidip anlatacağım” dedi.
Bu beş gücün, sunumunu yaptığı projeleri değerlendirmesini ve uygulanabilir buldukları takdirde randevu alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmalarını isteyen Taranoğlu, “Şimdi seçim zamanı. Siyasetçilerin oya ihtiyacı var, Tayyip Bey’in de… Bu projeler götürülüp sunulursa, o buraya geldiğinde bunları yapacağını söyleyecektir” diye konuştu.

Adapazarı için hazırladığı projelerin yerel yönetim imkânlarıyla gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, ayrıca siyasi irade gerektiğini anlatan Ersin Taranoğlu, “Tüm şehirler değişim içinde. Sakarya’nın ilçeleri de öyle. Bir tek Adapazarı yerinde saydı. Şimdi Adapazarı’nın önünde sadece 5 yıl var, eğer bir şeyler yapılmazsa şehir elden gider” dedi.

PROJELER

Ersin Taranoğlu ‘Adapazarı Kentsel Gelişim Proje Önerisi’ olarak adlandırdığı sunumunda Kent Meydanı’ndan Arifiye’ye kadar olan bölgede 4 bin 950 metre uzunluğunda ve 120 metre genişliğinde, 10 metrelik kaldırımları olan yeni bir bulvar açılmasını önerdi.

Bu hat üzerindeki Adapazarı Garı ve Kent Park içindeki kamu binalarıın yıkılmasını, TÜVASAŞ’ın taşınmasını ve Donatım kavşağında yapılacak kamulaştırmalarla kazanılan alanın Park olarak değerlendirilmesinin yararlı olacağını savunan Taranoğlu, şehrin Dörtyol çıkışında Orhangazi Caddesi’nde yaşanan trafik sıkışıklığının da Maltepe altından açılacak tünelle giderilebileceğini kaydetti. Tünelin yapılması durumunda caddenin tek yön olarak kullanılacağını ve trafik akışının sağlanacağını vurgulayan Taranoğlu, Atatür Bulvarı’ndaki trafiğin de yer altına alınmasını, 32 dönüm Şemsiyeli Park’ın altına kurulacak iki katlı istasyonla şehir merkezine gelen araçların toplanabileceğini söyledi.

Taranoğlu’nun son önerisi ise, Orhan Camii ve Ağa Camii ortada kalacak şekilde Uzun Çarşı’nın sol tarafının yıkılması oldu.

Editör: TE Bilişim