Sakarya Ramazan Bayramı'na hazır

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı’na hazır. Bayram süresince nöbetçi birimleriyle hizmette olacak Büyükşehir, mezarlık ziyaretinde bulunacak vatandaşlara yönelik olarak ücretsiz otobüs kaldıracak. Belediye otobüsleri bayram boyunca yüzde 50 indirimli tarifeyle hizmet sunacak. Parkomatlar ise ücretsiz olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların bayram boyunca zorluk yaşamamaları için hareket edecek olan Büyükşehir, nöbetçi birimleriyle hizmet sunmaya devam edecek. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından bayram öncesi gerekli mezarlık bakımları yapılırken; Ulaşım Dairesi Başkanlığı ise yaptığı düzenlemeler ve ek seferler ile mezarlık ziyaretlerinde vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Vatandaşlar her bayram olduğu gibi bu bayramda Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden yüzde 50 indirimli olarak faydalanabilecek. Arife günü ve bayram süresince ise Büyükşehir Belediyesi önünden saat 08.00 ve 17.00 arası Emirdağ ve Emir Sultan Mezarlıklarına saat başı otobüs seferleri düzenlenecek. Ayrıca Arife günü yarım gün ve bayramın 3 günü boyunca parkomatlar ücretsiz olacak.

Başkan Toçoğlu şehirle bayramlaşacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ramazan Bayramı süresinde şehirde genelinde gerçekleştirilecek olan bayramlaşma programlarına katılacak. Toçoğlu, 25 Haziran Pazar günü, saat 10.00’da TÜVASAŞ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek Toplu Bayramlaşma Töreni’nde kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelecek. Daha sonra ise çeşitli bayramlaşma programlarında yer alacak.

Mezarlıklara ücretsiz otobüs

Mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için bayram namazının ardından 30 cami önünden belediye otobüsü kaldırılacak. Emirdağ Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Orhan Camii, Mecidiye Camii, Yeni Camii, Kavaklı Camii, Sezginler Camii, Karaosman Camii, Karaman Camii, İhsaniye Camii, Şeker İstiklal Camii, Şeker Camlı Camii, Ali Kuzu Camii, Valide Camii, Güllük Camii önünden, ‘Erenler Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Donatım Camii, Aziziye Camii, Gıyasettin Benli Camii, Küpçüler Camii, Yeşiltepe Camii, Erenler Merkez Camii, Bahçeli Camii, Yeni Eren Camii ve Güllük Camii önünden, ‘Serdivan Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri ise; 32 Evler Hacı Bayram Camii, Yıldız Camii, Karşıyaka Camii, Yeşil Camii (Kazımpaşa Yolu), İbrahim Ağa Camii, Albay Şükrü Arıcı Camii, Çark Sanayi Eren Camii, Medine Camii ve Bahçelievler Merkez Camii önünden hareket edecekler.

Nöbetçi birimler hizmette

Büyükşehir Belediyesi nöbetçi birimleri bayram süresince vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için hizmette olacak. Sakaryalılar cenaze hizmetleri için Alo Cenaze 188 numaralı telefonu, içmesuyu ve kanalizasyon ile ilgili sorunları için Alo Su Arıza 185 ve SASKİ santralinin 888 200 0 numaralı telefonunu bayram boyunca arayabilecekler. Büyükşehir Haber Merkezi 277 54 54 numaralı telefon üzerinden hizmet sunacak. Ulaşım Dairesi dilek ve istekleri bayram süresince Hareket Amirliği’nin 277 54 23 numaralı telefonu üzerinden cevaplayacak. Yangın ihbarları için Büyükşehir İtfaiyesi’ne Alo 110 numaralı telefon üzerinden ulaşılabilecek.

Mezarlıklar da bayrama hazır

Şehir genelinde 460 mezarlıkta bayram öncesi bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Çimler biçildi, ağaçlar budandı, çevre düzenlemeleri yapıldı. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için kapsamlı temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Mezarlık içi yürüyüş yollarının bakımı yapıldı. Kırılan ve deforme olan alanların onarımı yapıldı. Ayrıca Arife günü saat 10.00’dan itibaren şehir merkezinin ve ilçelerin merkez mezarlıklarında 23 bin çiçek dağıtımı yapılacak.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]