Sahipsiz kaldılar

Ahmet Deniz Canoruç yazdı

24 Haziran 2017 10:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Adana Demir transfere başladı, Giresun şampiyonluk için kolları sıvadı. Rize kadroyu bozmamaya çalışıyor sezonun en iddialı takımı olarak görünüyor…
Ankaragücü, İstanbul, Erzurum büyük heyecanla sezona hazırlanıyor… Diğer ekipler inceden inceden kadrolarını oluşturuyor.
Eskişehirspor’da ise siyasisi, iş adamı, başkan adayları kısaca herkes bakıyor. Takım transfer yapmamış, oyuncuları elinden kaçmış. Kimin umurunda!
Geç kalındı artık. Diyecek, yapacak bir şey yok. Bundan sonra çıkacak her oluşumun Eskişehirspor’u bu zor günlerden kurtarmasını beklenilecek. Şimdiden Allah yardımcıları olsun.
                                                                              ***
2017 yılı Eskişehirspor’da şampiyon olsaydı Eskişehir için unutulmaz bir yıl olacaktı…
Basketbol, hentbol, rugby ve voleybolda şampiyonluklar yaşandı ve şehrimiz Süper Lig’e yükseldi.
Ama bu yılın sessiz kahramanı tabi ki Eskişehir Hentbol oldu. 2017 yılında Eskişehir’in en başarılı takımıydı.
10 ay önce kurulan Eskişehir Hentbol sezona Avrupa üçüncülüğü ile başladı.
Büyük bütçelere sahip olan kulüplerin mücadele ettiği Süper Lig’de 17 yaş ortalamasıyla 9’uncu sırada yer aldı.
U-21’de üçüncü, U-19’da ise ikinci oldu. Son olarak Eskişehir’in ev sahipliği yaptığı U-17 Ligi’nde ise Türkiye Şampiyonu oldu.
Kısaca bu yıl Eskişehir’e en fazla kupayı getiren kulüp oldu…
Şüphesiz bu takımın mimarı Eskişehir’in yetiştirmiş olduğu en başarılı antrenörlerin başında gelen Sertan Sarpaş… Müthiş bir takım oluşturdu. Yetmedi, Türkiye U-17 Milli Takımı’nın iskeletini de oluşturdu.  İlerleyen yıllarda ise bu oyuncular milli takımın değişilmezi olacak.
Ama gelin görün ki bu takıma sahip çıkılmıyor. Maddi anlamda destek olunmazsa önümüzdeki sezon bu takım Süper Lig’de mücadele edemeyecek. En acısı da hepsi Eskişehirli olan bu çocukların başarılarına göz yumuluyor. Bu sezon Ak Parti Milletvekili Emine Nur Günay’dan başka ne yazık ki protokolde kimseyi göremedik.
***
Son olarak yarın mübarek Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu bayramda ülkemize, milletimize tüm İslam ailesine huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum. Mutlu bayramlar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi