Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin bu yıl 24 Temmuz Basın Bayramı'nın ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Şahin, darbe kalkışmasının püskürtülmesinde basının da rolü olduğunu söyledi.

 

Tüm Türkiye'de her yıl Basın’da Sansürün Kaldırılışı’nın Yıldönümü dolayısıyla 24 Temmuz'un basın bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, bu yıl basın bayramının ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Basında sansürün kaldırılışının 108'inci yıl dönümünün kutlandığını belirten Şahin, "Ülkemizin çok zor günlerden geçtiği bu süreçte 24 Temmuz Basın Bayramı'nın idrak edilmesi içinde bulunduğumuz süreç açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. FETÖ terör örgütünün Milli İrade ve demokrasimizi ortadan kaldırmak istediği darbe kalkışmasında basınımız önemli bir görev üstlenerek vatandaşlarımızın doğru bilgi almasını sağlamıştır. Demokrasinin vazgeçilmezi olan basınımız gece gündüz demeden kamuoyunun bilgilenmesi için var gücüyle mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Basın mensuplarımızın Basın Bayramları'nı kutlar; darbeye karşı duruş sergileyen basın kuruluşlarının da bu tavırlarının devamını dilerim" dedi.