Hava Durumu

Şahinbey’de seferberlik…

Şahinbey Belediye Meclisi, Korona Virüs nedeniyle Olağanüstü gündem ile toplandı. Şahinbey Belediyesi Nikah Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, Korona Virüse karşı alınan tedbirler ve vatandaşlara yönelik projeler konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2020 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2020 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şahinbey’de seferberlik…

Şahinbey Belediye Meclisi, Korona Virüs nedeniyle Olağanüstü gündem ile toplandı. Şahinbey Belediyesi Nikah Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, Korona Virüse karşı alınan tedbirler ve vatandaşlara yönelik projeler konuşuldu.

Şahinbey Belediye Meclisi, Korona Virüs nedeniyle olağanüstü gündem ile toplandı. Toplantıda, Korona Virüse karşı alınan tedbirler ve yeni düzenlemeler konuşuldu. Şahinbey Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen Meclis toplantısı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Yeni tip Korona Virüs nedeniyle meclisimizi toplantıya çağırdık. Çin’de ortaya çıkan tüm dünyaya yayılan Korona Virüse karşı şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalara ilişkin sizleri bilgilendirmek hem de yapacağımız yeni çalışmaları duyurmak için bir araya geldik. Bu salgın çok önemli, henüz aşısı bulunmadı. Çok hızlı bir şekilde yayılıyor, insanların nerede, nasıl bu hastalığa yakalanacağı belli değil. Bu konuda hükümetimizin almış olduğu tedbirler var. Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen kurallara uymak çok önemli. Kamusal alanlara çıkılmaması, insanların evlerinde kalmaları bu süreçte çok önemli.”

TEDBİRLER HAFİFE ALINMAMALI

Uyarılarda bulunan Tahmazoğlu, “Bana bir şey olmaz” mantığıyla harekete ettiğiniz zaman kendinizi, çevrenizi ve toplumu büyük riske atmış oluyoruz. Bu sınırlandırmalara uyulmaması halinde Bilim Kurulu tarafından sokağa çıkma yasağı teklifi gündeme getirildi. İnsanların hürriyetlerinin kısıtlanması hoş bir durum olmamakla birlikte tedbir alınmaması halinde durumun çok daha vahim boyutlara ulaşması beklenebilir. Şu anda İtalya’da hastanelerde yer kalmamış durumda. Bu durumun sonu yok, o nedenle hiçbir tedbiri hafife almadan ciddi şekilde uygulamamız ve hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. İlk açıklamaların ardından toplu olarak yapacağımız faaliyetleri durdurduk. Müzeler, gençlik merkezleri, spor merkezlerimizi kapattık.”

VATANDAŞLARA EL SABUNU DAĞITILACAK

“Sosyal marketlerimizden yardım alan 7 bin ailemiz var. Bunlara hijyen malzemeleri dağıtıyoruz. Bunun dışında vatandaşlarımıza da el sabunu dağıtılması konusunda çalışma yaptık. Bunlar hazır, tüm vatandaşlara el sabunları dağıtımına bağlıyoruz. Sosyal Marketlerimizden faydalanan 65 yaş üstü vatandaşlara ihtiyaç duydukları malzemeleri ekiplerimiz ile evlerine götürüyoruz. Uygulamamız dün itibariyle başladı. Sadece marketten alışveriş yapan vatandaşlarımız değil, Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Yardım Destek Grubu tarafından, 65 yaş üzerindeki vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.”

TEDBİRLER ARTIRILDI

“Belediyemize gelen tüm vatandaşlarımızın ve personellerin vücut ısılarını ölçüyoruz. Ateşi yüksek olan kişileri sağlık kuruluşlarına sevk ediyoruz. Belediyemiz ve kamu kurum binalarını dezenfekte ediyoruz. Tüm araçlarımızla birlikte vatandaşların yoğun olduğu noktalarda caddeleri sabunlu su ve dezenfekte ile temizliyoruz. Parklarımızın tamamında çocuk oyun grupları dezenfekte edilmeye devam ediliyor. Marketlerde de zabıta ekiplerimiz tarafından denetimler sürdürülüyor.”

BİN TL NAKDİ YARDIM YAPILACAK

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Marketten yardım alan 7 bin aile olduğunu kaydeden Tahmazoğlu, “Sosyal Marketimizden yadım alan ailelerimize gıda ve hijyen malzemesi yardımları yapıyoruz. Buradan yardım alan ailelerimizin özelliğine baktığımızda, bu ailelerde çalışabilecek durumda olan kimse bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl 5 bin ailemiz Sosyal Marketten faydalanıyordu. Bu ailelerimize geçtiğimiz yıl Aralık ayında bu ailelerimize 750 TL maddi yardım yaptık. Bu yardımdan dolayı güzel geri dönüşler aldık. Şimdi Sosyal Marketten faydalanan 7 bin ailemize Bin TL nakdi yardım yapacağız. Sosyal Yardım Yönetmeliğimize göre ihtiyaç olması halinde bir yıl içerisinde asgari ücretin beş katına kadar yardım yapabiliyoruz.”

VATANDAŞA HİJYEN DESTEĞİ

Sözlerini sürdüren Tahmazoğlu, “Vatandaşlarımıza hijyen malzemesi dağıtımı yapacağız. Öte yandan Sosyal Marketlerden gıda yardımı alamayan vatandaşlarımıza gıda desteği verilmesi için çalışmamız var, gıda kolileri hazırladık. Gıda kolisi yardımları ile vatandaşlara destek olacağız. Bu süreçte kimsenin mağdur olmaması için çabalıyoruz. Gün bugün, destek olmak, birlik olmak için çabalıyoruz. Sadece kurumlar değil, bizlerinde çevremizde bulunan insanlara sahip çıkmamız gerekiyor.”

ESNAFA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Vergi ve harçların kanunla konulduğu için kaldırma yetkilerinin olmadığını kaydeden Tahmazoğlu, “Vergi ve harçlar konusunda bir çalışma yapamıyoruz. İlan ve reklam vergisinin taksitlendirme konusu belediye meclisi yetkisine bırakılmış. Mayıs ayında alınması beklenen taksiti 6 ay erteleyerek Kasım ayına bırakıyoruz. İş yeri açma harcında 1 TL alma uygulamamız sürdürülecek. Fenni muayene ücretlerinin indirilmesi konusunda meclisimizin yetkisi var, bunda da yüzde 50 oranında indirim yapıyoruz.”

İŞLERİ AZALAN ESNAFA KİRA DESTEĞİ

Şahinbey Belediyesi ve iştirakleri tarafında kiraya verilen alanlarda kapalı kalınan süre zarfında kira alınmayacağını söyleyen Tahmazoğlu, “İç İşleri Bakanlığı tarafından kapalı olan iş yerlerinden kira alınmaması konusunda genelge yayımlandı. Kapanma kararı itibariyle geçen süreçte kira alınmayacak. Diğer konuda inisiyatif bizlere bırakıldı. İşlerinde azalma olan işletmelerle ilgili olarak, yüzde 50 kira indirim planladık. Bu oranın daha da aşağıya çekilmesi konusunda encümene yetki verilmesini istiyoruz. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi halinde esneklik istiyoruz.”

ÖĞRENCİLERE KİTAP DESTEĞİ

Öğrencilere yönelik çalışmalar hazırladıklarını belirten Tahmazoğlu, “Öğrencilerimize yönelik olarak kitaplar hazırladık. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler yaptık. En çok tavsiye edilen kitapları öğrencilerimiz için hazırladık. 60 bin soru bankalarını okullar aracılığıyla öğrencilerimize ulaştıracağız. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için hazırlanan kitapları ulaştıracağız. Çocuklarımızın evlerin sıkılmamalarını ve kitap okumalarını sağlamak istiyoruz.”

SOSYAL MESAFE KORUNDU

Korona Virüs gündemi ile yapılan Olağanüstü Toplantıda, meclis üyeleri sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturdu.  

Meclis toplantısında tek gündem maddesi ile gündeme gelen Şahinbey Belediyesi tarafından alınan tedbirler ve yardımlar meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.