Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey'den mevlid kandili için özel program

Şahinbey Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğumunun yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni coşku ve dualarla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 00:29
Kaynak: İHA
Şahinbey'den mevlid kandili için özel program

Şahinbey Belediyesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in dünyaya teşrifleri olan Mevlid Kandili'ne özel bir program düzenledi. Ulu Camii'nde düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilaveti, dualar ve ilahiler ile başladı. Ulu Cami'yi dolduran vatandaşlar daha sonra Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Kayseri eski İl Müftüsü Ali Maraşlıgil'in vaazlarıyla huzur bulurken, program İl Müftülüğü Mevlidhanları'nın programıyla son buldu. Düzenlenen Programa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

RAHMETLE DOLU BİR GECE

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni kutlayarak; "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in bu aleme teşrif gecesi. Rabbim hepimizi Peygamber Efendimizin şefaatine ve onun sancağı altında toplanmayı nail eylesin. Şahinbey Belediyesi olarak Mevlit Kandili münasebetiyle ve diğer programlarımızda vatandaşlarımıza Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitap ve Kuran-ı Kerim dağıtımı yapıyoruz. Amacımız onun hayatını öğrenmek, sünneti seniyenlerini intibaı ziyadeleştirmek ve daha iyi öğrenmek. Ben tüm vatandaşlarımın tekrar Mevlit Kandili'ni kutluyorum" dedi.

PEYGAMBERİMİZLE BİRLİKTE İNSANLIK YENİDEN DOĞDU

Kayseri eski İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Peygamber Efendimiz 'in (S.A.V) dünyaya gelişiyle insanlığın yeniden doğduğunu belirterek "Hz. Muhammed'in (S.A.V)doğumu, insanlığın ve toplumsal hayatın yeniden doğuşu anlamına gelir. İlk defa O'nunla (S.A.V) birlikte köleler ve kadınların diğer insanlar yanında farkı kalmadı. Kandil gecelerine mahsus bazı adet ve gelenekleri icra ediyoruz. Bu günde yoksul, yetim ve muhtaçlara da yardım edilerek gönülleri alınmalı. Yine bu gece nafile namazlar kılınmalı, Kur'an-ı Kerim okunmalı ve geçmiş günahlara tövbe istiğfar edilmeli, Peygamberimiz'e (S.A.V) bol bol salavatı şerif getirilmeli. Kendimiz, ailemiz, milletimizin mutluluğu ve devletimizin bekası için dua edilmeli." dedi.

Şahinbey Belediyesi program sonrasında vatandaşlara Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimiz'in hayatını anlatan kitap hediye ederek, lokma tatlı ikramında bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.