Şahinbey Belediyesi sosyal tesislerinde 7’den 77’ye herkese birçok alanda hizmet vermeye devam ediyor. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’nde 63 yaşındaki Birsel Dağcılar ve 68 yaşındaki Semiye Yıldırım kendilerinden yaşça küçük kursiyerlerle bağlama çalmayı öğrenerek türküler söylüyorlar.

GENÇLER BİZİ ÖRNEK ALSIN

Öğrenmenin yaşı olmadığını belirten 68 yaşındaki Semiye Yıldırım “Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezine yüzme kursu için gelmiştim. Daha sonra diğer kurslardan da faydalandım. Şimdi ise bağlama kursuna geliyorum. Evde oturup boş vakit geçireceğime buraya gelerek zamanımı daha verimli ve faydalı uğraşlarla değerlendiriyorum.

Bu kurslarla zihnimi çalıştırıyorum. Çünkü bu yaştan sonra bizlerin zihnimizi çalıştırarak dinç tutması gerekiyor. Gençler bizleri örnek almalı ben bu yaşta buraya gelerek, bir şeyler öğrenmek için çalışıyorum. Gençlerimizde buraya gelerek kendilerini geliştirsinler. Buranın bizden maddi bir beklentisi yok. Belediyemiz sağ olsun bizlere bu imkânları vermiş bizde bu imkanları değerlendiriyoruz. Başkanımıza kadınlar için sağladığı bu imkânlardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YAŞIN ÖNEMİ YOK

Çocuklarını bağlama kursuna gönderdiğini kendisinin ise yeni öğrenmeye başladığını belirten 63 yaşındaki Birsel Dağcılar “Çocukluğumdan buyana bağlamaya çalmayı çok istiyordum. Ancak böyle imkanlar yoktu. Çocuklarımı bağlama kursuna gönderdim. Bana sıra gelmedi. Şimdi okullarını bitirdiler ve kendi yuvalarını kurdular.

Şimdi bağlanma öğrenme sırası bana geldi. Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezine bağlama öğrenmek için geliyorum. Bu tür kurslarda yaşın önemli olmadığını gençlere göstermek istiyorum. Buraya daha önce yüzme kursu içingelmiştim. Çok güzel bir tesis. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bizlere böyle bir tesis kazandırdığı için teşekkür çok ediyorum” dedi.

 BÜLTEN