Şahin: İstihdama katkı yapmak milli görevimiz

ALTSO ve ALSMO işbirliğinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesinin bilgilendirme toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Şahin: İstihdama katkı yapmak milli görevimiz

ALTSO ve ALSMO işbirliğinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesinin bilgilendirme toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

07 Mart 2017 Salı 19:29
Şahin: İstihdama katkı yapmak milli görevimiz
 ALTSO Konferans salonunun tıklım tıklım dolması nedeniyle fuaye salonunda kamera sistemi kuruldu. Salona sığmayan kalabalık bu sayede programı canlı takip edebildi. Toplantıda, İŞKUR ve SGK’dan gelen uzmanlar tarafından “İstihdam Seferberliği" kapsamında yapılan düzenlemeler, teşvikler ve İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim programları hakkında önemli bilgiler aktarıldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) ile Alanya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (ALSMO) işbirliğinde düzenlenen toplantıya, SGK İl Müdürü Nejat Deniz, SGK Alanya Merkez Müdürü Halil Murat Uyar, İŞKUR Alanya Merkez Müdürü Selami Harman ve İŞKUR ile SGK’dan uzmanlar konuşmacı olarak katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması amacıyla başlattığı ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programının önemine dikkat çekti. Şahin, “Mesele milli konular olduğunda Alanya’mızın iş dünyası ve halkı buna kayıtsız kalmaz. İstihdamın azaltılması ekonomiyi güçlendirir. Biz de Alanya olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

ŞAHİN: “DOSTA, DÜŞMANA GÖSTERDİ”
‘Çok şükür ki milletimizin sağduyusu, iş dünyamızın basireti ve yoğun gayretleriyle ülkemiz üzerindeki olumsuzlar bertaraf edilmiştir’ diyen Başkan Şahin, “Özellikle 15 Temmuz günü Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca planlanan alçak darbe girişimi karşısında milletimizin feraseti bir arada olduğumuz zaman neleri başarabileceğimizi de hem içeride hem dışarıdaki dosta, düşmana net biçimde göstermiştir” dedi. Milli seferberlik ruhuna da dikkat çeken Başkan Şahin, “Yaşadığımız acı tecrübelerin bizlerde bıraktığı en güzel etki ise kuşkusuz işte bu milli seferberlik ruhudur. Bu ruhu ekonomik alanda da oluşturulabildiğimiz takdirde aşamayacağımız engelin olamayacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da milletimizin bu özelliğinden yola çıkarak işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak ''Çalışma Hayatında Milli Seferberlik'' projesini başlatmıştır. Sivil toplum kuruluşları başkanı ve yöneticileri olarak da bizlere düşen ülkemizin başlıca ekonomik sorunlarından işsizliğin azaltılması ve hatta sona erdirilmesi konusunda elimizden geldiği kadar mücadele etmektir” dedi.

ŞAHİN: “ALANYA İŞ DÜNYASI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR”
Bütün dünyanın krizlerle boğuşurken, ülkemizin büyüyen bir ekonomiye sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Şahin, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun da ifade ettiği gibi işsizlik konusunda atılacak her başarılı adım ülkemizin ekonomik gücünü daha da arttıracaktır. Ülkemizin ekonomisine katkı yapmak da milli bir görevdir. Alanya iş dünyası da bugüne kadar hiçbir milli görevden kaçmamıştır, bundan sonra da üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır” dedi. Son dönemlerde devletimizin aldığı kararlar ve yaptığı teşviklerle iş dünyasının yükünü hafiflettiğini belirten Başkan Şahin, Alanya’mızda da çok sayıda işletmenin bu teşviklerden yararlandığını söyledi.

ŞAHİN: “ALTSO TURİZM MYO’YU ALANYA’MIZA KAZANDIRDIK”
Ülkemizin en önemli sorunlarından birinin de nitelikli iş gücüolduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, “Ülkemizin genelinde nitelikli elemana ihtiyaç var. Bizim istenilen düzeyde nitelikli ara eleman, meslek elemanı yetiştirmemiz gerekir. Bu manada oda olarak Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun kuruluşunda öncülük ettiği Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne kayıtsız kalmadık ve 5,5 ay gibi rekor bir zaman diliminde ALTSO Turizm MYO’nun inşaatını bitirdik. Yüksekokulumuzda servis, ön büro, mutfak personeli ve animatör gibi dallarda nitelikli iş gücü üretilecek. Üretilecek diyorum çünkü ben açtığımız meslek yüksekokulunu ihtiyaç duyulan personel, başarılı insan yetiştiren bir fabrikaya benzetiyorum. Üretimin olduğu yerde bereket olur diyorum. Bu okulumuz inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışma hayatında milli seferberlik projesine de uzun yıllar hizmet verecektir” dedi.

'GEREKLİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNULUYOR'
İşverenlere ve iş arayanlara ihtiyaç duydukları danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin sunulması, iş arayanların istihdam edilmeleri ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesi amaçlanan ‘Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği’nin önemine dikkat çeken Başkan Şahin, katılımcılara toplantıya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Başkan Şahin’den sonra söz alan SGK İl Müdürü Nejat Deniz, işverenlere getirilen kolaylıkları anlatmak için Antalya genelinde çeşitli toplantılara katıldıklarını aktardı. Deniz, “İşverenlerimize ne kadar çok ulaşırsak, onlar devletimizin yaptığı teşviklerden o kadar çok yararlanır” dedi.

DENİZ’DEN ALTSO’YA TEŞEKKÜR
SGK İl Müdürü Nejat Deniz, “ALTSO ve ALSMO işbirliğinde tertip ettiğimiz bilgilendirme toplantısında yararlı bilgiler aktarıldı. İşverenlerimize ve muhasebecilerimize teknik bilgiler verdik. Ev sahipliğinden dolayı ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin’e ve salonu dolduran siz değerli katılımcılarımıza çok teşekkür ederim” dedi.Toplantının son kısmında SGK Alanya Merkez Müdürü Halil Murat Uyar, İŞKUR Alanya Merkez Müdürü Selami Harman ve İŞKUR ile SGK’dan gelen uzmanlar tarafından “İstihdam Seferberliği" kapsamında yapılan düzenlemeler, teşvikler ve İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim programları hakkında son gelişmeler katılımcılara aktarıldı. Yapılan konuşmaların ardından, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve ALSMO Başkanı Kerim Gökçeoğlu, toplantıya verdikleri katkılardan dolayı SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz ve İŞKUR Antalya İl Müdürü Veli Tekkanat’a teşekkür plaketi verdiler. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun düzenlediği toplantıya katıldığı için Alanya’ya gelemeyen İŞKUR Antalya İl Müdürü Veli Tekkanat’ın yerine plaketini İŞKUR Alanya Merkez Müdürü Selami Harman aldı.
Son Güncelleme: 07.03.2017 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81