Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu gece saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun başta olmak üzere Trabzon ve Rize kıyıları içen metrekareye 60 kilograma kadar kuvvetli yağmur alarmı verirken, 600 rakım ve üzerindeki iç kesimler için de 20 santimetre üzerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı. 

"BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI"

Dağlık ve yüksek kesimlere ise buzlanma uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, olası çığ riski karşısında da dikkatli ve tedbir olunması gerektiğini bildirdi.

İLK AÇIKLAMA BAŞKAN GÜLER'DEN 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Büyükşehir Belediyemize bağlı ekipler 374 araçla 19 ilçe ve 773 mahallede karla mücadele çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı. Özellikle cenaze ve sağlık sorunlarının yaşandığı noktalara öncelik veriliyor. 

KUMRU BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İkinci açıklama ise Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva'dan geldi. Başkan Yalçuva, "Kumru Belediyesi karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Kentte gece saatlerinde başlayan ve sabah etkisini gösteren kar yağışı dolayısıyla kar kürüme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor" dedi.

GÜLYALI'DA HEYELAN ALARMI

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün akşamdan bu yana devam eden yağışlar sonrasında Kestane Mahallemizde heyelan meydana geldi. Gerekli önlemler için ilgili birimlerle irtibata geçilmiştir. Ekiplerimiz gece boyunca herhangi bir olumsuzluğa müdahale edebilmek için hazır halde beklemektedir" dedi. 

ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de yaptığı açıklamada, "Altınordu Belediyemiz ekipleri tarafından ulaşımda aksama yaşanmaması adına kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Her türlü olumsuz hava şartlarına karşı hazırlıklı olan ekiplerimiz kar yağışı dolayısıyla karla mücadele çalışmalarını yüksek rakımlı mahallelerimizde sürdürüyor.  Birçok mahalle de hummalı bir çalışma yürüten ekiplerimiz, uhdesinde bulunan tüm yolları 7/24 açık tutuyor. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçemizde etkili olan sağanak yağışlar sonrası su birikintisi yaşanan alanlarda su çekme işlemi gerçekleştirildi. Ekiplerimiz ayrıca olumsuzluk yaşanmaması adına mazgal temizliklerine de aralıksız devam ediyor. İlçemizin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonucu ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için Belediyemiz ekiplerince kar temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor" ifadelerini kullandı. 

AKKUŞ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci de yaptığı açıklamada, "Karla mücadele ekiplerimiz, devam eden kar yağışına rağmen mahalle yollarını açık kutmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz 7/24 esasına göre görev başında bulunarak, ekipmanlarımız ile kış boyunca sahadalar" dedi.

Editör: TE Bilisim