Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

SAHİ KIRIKKALE’YE NEDEN İZİN YOK?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Gıyabında Kırıkkale gündeme gelince mangalda kül bırakmıyoruz. Birilerinin yaptığı hizmeti karalıyor, sırf ismi gündeme gelmesin, ismi altında ezilmeyelim diye isminin üzerini kapatarak kendi emeğimiz bulunmadığı hizmetlere bile sahip çıkıyoruz. Ne hikmetse şehrimiz adına bizde bir şeyler üretelim, yıllardır siyaset yapıyoruz bizimde şehrimize şöyle bir katkımız olsun çabasında bulunmuyoruz. Sonra çıkıp Kırıkkale büyük bir köy yorumunu yapıyoruz. Yapmayın, etmeyin bu şehir bunu hak etmiyor.

Konuyu geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dillendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’de kenevir üretiminde yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu. Bilindiği gibi Kenevir bitkisinden lif ile kağıt ve yakacak hammaddesi üretilirken, tohumu ise ilaç, yağ ve kuş yemi olarak kullanılıyor. Açıklamaların akabinde Gıda ve Tarım Bakanlığı kenevirin üretimi konusunda çalışmalara başladı. Bu çalışmayla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından öncelikle 1990 yılında çıkarılan kanun ve Ekim 2016’da güncellenen yönetmeliğe göre Türkiye’nin 19 ilinde izin alınması şartıyla kenevir üretimine izin verildi. Karar Resmi Gazete’de de yayınlandı.

Resmi gazetede yayımlanan karara göre, Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak’ta çiftçilere kenevir üretimine izin verildi.

Şimdi bu illerdeki üreticiler izin almak kaydıyla kenevir üretimi yapabilecekler. Böylelikle hem o illerin çiftçileri alternatif bir ürün üretme imkanı bulunacak, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar. Kırıkkale çiftçisi ise bu imkandan mahrum kalacak.

Bizde ister istemez bu iller arasında neden Kırıkkale yok? Diye soruyu kendimize soruyoruz. Aslında bu soruyu kendimize değil, siyasilerimize soruyoruz.

Kırıkkale çiftçisi bunu hak etmiyor mu?

Yoksa bu illerin siyasileri daha ağır bastığı için mi listede illeri var?

Şöyle bakıyoruz açıklanan illere çoğu çevremizde olan iller. Komşu illerimizden Yozgat, Çorum, yakın illerden Kayseri, Çorum, Amasya, Karabük gibi iller listede yer alıyor ancak Kırıkkale yok. Yoksa Kırıkkale’nin toprağı, iklimi onlardan çok mu farklı? Listede Kırıkkale’nin olmaması için bir tek neden söyleyin? Bu durumu Kırıkkaleli çiftçilere nasıl açıklamayı düşünüyorsunuz?

Sahi bu iller arasında Kırıkkale neden yok?

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x