Mus'ab bin Umeyr'e hakaret eden CHP'li Mücahit Avcı’ya sert tepki: "Cehaletin babası CHP'de danışmanlık yapıyor"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İslam davası uğruna tüm zenginliğinden vazgeçen ve şehid olan sahabe Mus'ab bin Umeyr'e hakaret eden CHP'li Mücahit Avcı’ya sert tepki gösterdi. Turan, "Cehaletin babası CHP'de danışmanlık yapıyor" dedi.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2020, 23:34 Güncelleme 21 Ekim 2020, 00:01
Mus’ab bin Umeyr’e hakaret eden CHP’li Mücahit Avcı’ya sert tepki: Cehaletin babası CHP’de danışmanlık yapıyor

İÇİNDEKİLER


Mücahit Avcı

CHP Genel Merkezi danışmanlarından Mücahit Avcı'nın; İslam davası uğruna tüm zenginliğinden vazgeçen ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) en yakınındaki isimlerden Mus'ab bin Umeyr'e hakaret etmesi kamuoyunda tepki toplamaya devam ediyor.



TURAN: "CEHALETİN BABASI…"
AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından Mücahit Avcı'yı eleştirdi ve "Adı 'Mücahit' ama 'Cehaletin Babası' kıvamında CHP'de danışmanlık yapıyor. Gençlerin hazırladığı videoyu bahane ederek Peygamber Efendimizin ashabına dolayısıyla İslami değerlere saldırmış. Yarın seçim olsa mevlit okuturlar. En önde dinlerler. Yetmezse 'Yasin'de okurlar" dedi.



CHP'Lİ AVCI'YA SUÇ DUYURUSU
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) en yakınındaki isimlerden Mus'ab bin Umery'e hakaret eden CHP Genel Merkezi danışmanlarından Mücahit Avcı hakkında suç duyurusu yapıldı.

İNAL: "SİLİNCE KURTULACAĞINI SANIYOR ÇUKURDAKİ MÜPTEZEL, ŞİKAYETİMİZİ YAPTIK"
Avukat Mustafa Doğan İnal; Mücahit Avcı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

İnal, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Mücahit Avcı'nın Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) en yakınındaki isimlerden Mus'ab bin Umery'e hakaret eden paylaşımını sildiğini hatırlatarak, "Silince kurtulacağını sanıyor. Çukurdaki müptezel, şikayetimizi yaptık. Takipçisi de olacağız. Haddini bil Mücavit Avcı" ifadelerini kullandı.

Suç duyurusunda; Mücahit Avcı'nın Türk Ceza Kanunu'nun 216 maddesinde yer alan "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği ifade edildi.



CHP'Lİ DANIŞMANDAN SAHABEYE HAKARET!
CHP Genel Merkezi danışmanlarından Mücahit Avcı; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı paylaşımda; "Mus'ab bin Umeyr bu dönemde yaşasa şüphesiz AK Parti Gençlik Kolları ya da ihale takipçisi olurdu" iddiasında bulunmuştu.