Sağlıklı Nesiller Projesi Start Aldı

Hendek Belediyesi’nden örnek proje

Sağlıklı Nesiller Projesi Start Aldı
Hendek Belediyesi, geleceğimizin mimarı olarak gördüğü çocuklarımız için, yepyeni bir projeye imzasını atıyor. Konuyla ilgili olarak Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, çocuklarımızı kararlı, cesur, özgüven sahibi, değerlerine sahip bireyler olarak yetiştirirken, her zaman yanlarında olmak istediklerini belirterek, yerelden yönetim – üniversite birlikteliği ile sağlıklı nesiller projesini başlattıklarını açıkladı.Setler Hendek Belediyesi Beyaz Masa Birimi tarafından ailelere ulaştırılarak, bilgi veriliyor.

Üniversite ile ortak

Başkan Püsküllü, bu projeyle, Sakarya Üniversitesi uzmanlarınca hazırlanan ve özel bir sistemden takip edilebilen Gelişimsel Tanıma İzleme ve Değerlendirme Setinin Hendek sınırları içerisinde yaşayan 0 – 9 ay arası her çocuk annesine ulaştırılmasına katkı sağlayacağını, bu katkı ile artık annelerin daha bilinçli, çocukların da daha sağlıklı olacağına inandıklarını söyledi.

Üniversite takip edecek

Setler sayesinde, çocuğun üniversite takibinde olmasının sağlayabileceğini anlatan Başkan İrfan Püsküllü, set içerisinden çıkan şifre ile sistemden  her ay doldurulacak gözlem formlarının sonuçlarının, üniversite tarafından değerlendirileceğini, takip edileceğini ve annelere, sistem üzerinden bilgi verileceğini aktardı.


Otizm, dişleksi, hiperaktive, üstün zeka
Sakarya Üniversitesi tarafından hazırlanan setlerin ayrıca, çocuklarda geç fark edildiğinde ciddi sıkıntılara yol açan; görme-işitme kaybı, otizm, disleksi, hiperaktivite, üstün zekâ... gibi konularda “erken tanı” ile, fark edebilmesini desteklediğini ifade eden İrfan Püsküllü, erken tanının, erken önlem ve eğitim ile çocuklar için geleceğin daha sağlıklı olması demek olduğunu ifade etti.

Erken Tanı

Hendek Belediyesi, Gelişimsel Tanıma İzleme ve Değerlendirme Setlerini Hendekli ailelerle buluşturarak, hem çocuğu, hem ebeveyni geliştirmiş olacaktır. Böylelikle ebeveyn, çocuğun içinde bulunduğu gelişim dönemine ilişkin bilgi, bu bilgiye dayalı gözlem, gözleme dayalı farkındalık ve bu farkındalığa dayalı önlemler alabilecek, ebeveyn, çocuğu ile bilimsel temelli, nitelikli bir birliktelik geçirebilecek, anneye, çocuğunu büyütürken destek olacak ve çocuğa verilecek olan yardım belirlenip ebeveyne bilgi verilebilecektir.

Mutluyuz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, açıklamalarının sonunda, “Artık biz de çocuğunuzun gelişiminde bir katkımız olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne ve Eğitim Fakültesi Dekanlığına bu proje için teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2018, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184