Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı bulunan Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde tedavisi sürmekte olan Ülkesi için canını siper etmiş, elleri öpülesi şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimize moral ve motivasyonu artırmak amacı ile saygı programı düzenlendi.

Hastane kafeterya bölümünde düzenlenen program Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Programa; Şehit Yakınları ve Gazilerimiz, Genel Sekreter Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Erkut Bayram, Hastane Yöneticisi Vekili Dt. Murat Alp, İdari ve Mali İşler Müdürü Metin Berk, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Erdal Yalçın çok sayıda hasta ve refakatçisi ile hastane personeli katıldı.

Programda Siirt ilinin Eruh ilçesinde 1985 yılında terörlü mücadele esnasında şehit düşmüş askerimizin Saffet Kuzucu’nun Anne, Babası Hatice-Mehmet Kuzucu, Adana İlinin Ceyhan ilçesinde 1993 yılında şehit düşmüş Ersin Özler isimli askerimiz’in Annesi Hatice Özler, 26 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde Gazi olan Özel Harekat Polisi Fazlı İmamoğlu, 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimine karşı ailesinin bütün fertleriyle birlikte direniş gösterirken helikopterden açılan yaylım ateşi sonucu 4 kurşunla yaralanan ve Gazi olan Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Gülşah Karaca,  protokoldeki yerlerine büyük bir çoşku ile davet edildi.
Programda açılış konuşmasını Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yalçın gerçekleştirirken, programın anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Genel Sekreter Çömçe yaptı. Çömçe konuşmasında “Gerek 15 Temmuz şehit ve gazilerini gerekse sair terör örgütleri ile çatışmada gazi ve şehit olan güvenlik güçlerine ve yakınlarına şükran ve minnetlerini ifade etti.”

Daha sonra Genel Sekreter ve ekibi ile hastane de tedavi gören Şehit yakınları ve gazi’lerle hep beraber pasta kesti. Kesilen pastanın dağıtımı esnasında, hastane personeli gazi ve şehitlere yönelik şiirler okuyarak bağlama eşliğinde müzik dinletisi yapıldı. Ayrıca “Gazi ve Şehit yakınları ile tek tek görüşülüp sohbet edildi.
Darbe girişiminde sırasında bacağından dört kurşun alarak yaralanan Gülşah Karaca Çömçe’ye  yaşadıklarını anlattı:  

Karaca, saat 23.00´de olayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde polis memuru olan abisinden duyduktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü´ne babası ve kız kardeşi ile gittiğini söyledi. Karaca, "Gittiğimiz zaman o kadar büyük bir halk kalabalığı vardı ki, iyi ki gitmişiz dedim. Bir anda emniyete ateş açmaya başladılar. Hepimiz tankın üzerine yürüyünce, halkın üzerine de ateş açtılar. O arada tepemize helikopter geldi, ışık olmadığı için helikopterin geldiğini fark edemedik." dedi.