2018 yılında Kahramanmaraş’ta aynı hastanede çalışırken tanışan Fatma ve Mesut’un arkadaşlıkları bir süre sonra aşka dönüştü. Şu anda Gaziantep'in Nurdağı Devlet Hastanesi'nde görev yapan Mesut Kabakcı ile Çağlayancerit Devlet Hastanesi'nde görev yapan Fatma Kabakcı, evlenmeye karar vererek düğün tarihi olarak da 31 Mayıs 2020 tarihini belirledi. Ancak, sağlıkçı çift, virüsün kalabalık ortamda daha kolay ve hızlı yayıldığının tespit edilmesi üzerine yasak kararlarından önce hem kendilerini hem de başkalarını riske atmamak adına düğünü iptal etti. Düğünlerdeki yasağın 1 Temmuz'da kalkacağının açıklamasının ardından Fatma Kabakcı ile Mesut Kabakcı evlenmeye karar verdi. Ancak Koronavirüsün varlığını sürdürmesi nedeniyle çift, düğün yapmadan nikâh ile dünya evine girdi. Genç çift, nikah sonrası fotoğraf çektirmek için Kapıçam Botanik Bahçesi'ne gitti.

KİMSEYİ RİSK ALTINDA BIRAKMAK İSTEMEDİK

Düğün yapılmasa da insanın sevdiği kişiyle evlenmesinin mutluluk verdiğini kaydeden Fatma Kabakcı, “Bu pandemi süreci bizim de düğünümüzü etkiledi. 31 Mayıs'taydı bugün yaptık. Salonu iptal ettik kimseyi risk altında bırakmak istemedik virüsten dolayı nikah ve dış çekimle kapattık. Pandemi hala devam ediyor ve biz de bunun içerisinde olduğumuz için daha iyi biliyoruz. Hem kendimizi he de başkalarını riske atmak istemedik ve düğün yapmadık" şeklinde konuştu.

HERKESİN CİDDİYE ALMASI GEREKİYOR

İnsan sağlığının çok önemli olduğunu, bu nedenle yapacakları kısa bir düğünle başkalarının hayatını riske atmamak adına böyle bir karar aldıklarını belirten Mesut Kabakcı, "Eşimle 2 yıl önce acil serviste çalıştık. Düğün tarihimiz normalde 31 Mayıs'tı ama 1 ay ertelemeli oldu. Düğün salonu tutmuştuk, salonu iptal ettirmek zorunda kaldık Koronavirüs hastalığından dolayı. Kimseyi riske atmamak için iptal etmek zorunda kaldık. Bir sağlıkçı olarak vatandaşlardan maske kullanmaya, kalabalık ortamlara girmemeye özen göstermelerini istiyoruz. Sosyal mesafeye dikkat etmek gerekiyor ve son zamanlarda artış var vaka sayılarında. Herkesin ciddiye alması gerekiyor hafife alınacak bir durum değil" ifadelerini kullandı.

Haber: Ege Özdemir

Editör: Mahmut Beyaz