Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SAĞLIK-SEN, İğci’ye Yapılan Saldırıyı Kınadı

Sağlık Sen Kahramanmaraş Şubesi

Sağlık Sen Kahramanmaraş Şubesi Üyeleri ve sağlık çalışanları, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniğinde görevli Serhat İğci’nin uğradığı saldırıyı protesto etti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, dün hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayarak yaralanan Serhat İğci’nin yaşadığı talihsiz olayı kınadı. Programa saldırıya uğrayan Serhat İğci’nin eşi ev hanımı Ümran İğci de katıldı.

Sağlık Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, yaptığı açıklamada: “Kardeşimiz Serhat İğci kendini bilmez hasta yakınları tarafından alçakça bir saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Meslektaşımızın hayati tehlikesi söz konusu olup, halen yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulmaktadır.” dedi.

sağlık sen

Hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan Serhat İğci’nin bir an önce iyileşerek görevine dönmesini temenni eden ve sağlıkta şiddet olaylarına karşı tek yürek olduklarını göstermek için toplandıklarını aktaran Demirci şunları dile getirdi: “Serhat kardeşimize yapılan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, böyle olayların bir daha yaşanmaması adına adaletin tesisi noktasında mahkemelerimize güvencimizin tam olduğunu bildiriyoruz. Halkımızı gece gündüz demeden kendilerine fedakarca hizmet eden sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.

sağlık sen 111

Ülke genelinde sağlık çalışanlarına şiddet artarak devam etmektedir. Bu olaylar artık münferit olmaktan çıkmış bir sağlık terörü halini almıştır. Sağlıkta şiddeti engellemeye yönelik sendikamızın talep ettiği caydırıcı yasaların bir an önce çıkarılarak hayata geçirilmesi gerekliliğini bir kez daha yaşayarak acı bir şekilde tecrübe etmiş bulunmaktayız.

Serhat kardeşimize acil şifalar dilerken saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz dedi.