FATİH AKBAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Danıştay’a atadığı üyeler arasında Çorumlu isimde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay üyeliklerine Maliye Müsteşar Yardımcısı hemşehrimiz Abdurrahman Madan, Ahmet Murat Altuğ, Şaziye Fırat Civelek ve Tayyibe Kaycıoğlu’nu seçti.

Çorum’un Oğuzlar ilçesinde 1973 yılında doğan Abdurrahman Madan lisans öğrenimini Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde 1995 yılında tamamladı. 2004 yılında Boston Üniversitesinde (ABD) “Financial Economics” alanında yüksek lisans programını bitirdi. Uluslararası Para Fonu (IMF)’nda “Financial Programming and Policies” (2007) ve ABD Duke Üniversitesi’nde “Tax Analysis and Revenue Forecasting” (2008) eğitimlerini aldı.

1996 yılında Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak girdiği Maliye Bakanlığında 1999-2012 yılları arasında sırasıyla, Maliye Müfettişi, Ankara Defterdar Yardımcısı ve Vergi Dairesi Başkanı, Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı ve Maliye Başmüfettişi, Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2012 – 2016 döneminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuş olup, 01.11.2016 tarihinden itibaren Maliye Müsteşar Yardımcısı olarak görevini sürdürmekteydi.  Madan, evli ve iki çocuk babası.

Editör: Haber Merkezi