Sağlık Müdürlüğünden açıklama

Sağlık Müdürlüğünden açıklama
Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, sosyal medyada yayılan Covid-19 pozitif kişilere ait olduğu iddia edilen listeye itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlara yer verildi:"Edirne...

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, sosyal medyada yayılan Covid-19 pozitif kişilere ait olduğu iddia edilen listeye itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Edirne İline ait Covid-19 Pozitif kişilerine ait olduğu iddia edilen bir listenin sosyal medya üzerinden dağıtıldığı görülmektedir. Listede Covid-19 Pozitif olduğu iddia edilen söz konusu ilgili ilgisiz pek çok kişinin kimlik ve adres bilgilerinin yer aldığı ve paylaşıldığı görülmektedir. 

Edirne İlimizde Covid-19 Pozitif teşhisi almış bütün kişiler Devlet Hastanelerimizde ve Üniversite Hastanemizde tedavi altında tutulmakta olup, bunların dışında hiçbir yer ve adreste Covıd-19 Pozitif olan hasta bulunmamaktadır. Bundan sonra da Covid-19 Pozitif teşhisi almış bütün vakaları hastanelerimizde tedavi edebilecek her türlü imkan ve kabiliyetimiz bulunmaktadır. Bu anlamda, İlimizde yoğun bakım kapasitemizin de şuan itibari ile %2,5’u kullanılmaktadır. Kamuoyunu yanıltmaya ve yanlış yönlendirmeye yönelik art niyetli sosyal medya paylaşımlarına kesinlikle itibar edilmemesi, gerekmektedir. Ayrıca konu ile ilgili yasal işlemler başlatılmış olup, kamuoyuna saygı ile duyurulur."