Anahtar Kelimeler: Sağlık merkezi olacağız

?Sağlık merkezi olacağız?

?Sağlık merkezi olacağız?

?Sağlık merkezi olacağız?

 

İlçe ziyaretleri sürüyor

 

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, il genelinde ki sağlık çalışmaları kapsamında önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, ilçelerde de bu çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Sulakyurt İlçe Devlet Hastanesi´ni ziyaret ederek burada yapılan sağlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Doktorlardan ilçede bulunan hastaların sağlık durumlarıyla ilgili bilgiler alan Güngüneş, Acil Servis´e gelen hastalarla sohbet ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu. Kırıkkale´nin sağlık anlamında her hangi bir probleminin olmadığını, yeni yapılacak olan sağlık yatırımlarıyla birlikte Kırıkkale´nin bölgeye hizmet veren büyük bir sağılık merkezi olacağını söyledi.

 

İLÇELERE ÖNEM VERİYORUZ

İlçelerde bulunan hastanelerin bakımının düzenli olarak yapıldığını ve bu konuda hiçbir sıkıntının olmadığını belirten Güngüneş, aile sağlık merkezlerinin de halka hizmet ettiğini kaydetti. Kırıkkale´ye yapılacak olan Sağlık Merkezi ve Adli Tıp Kurumu Merkezi ile ilgili de bilgiler veren Güngüneş, bu yatırımların da devam ettiğini ve projelerin hayata geçmesiyle kent genelinde her hangi bir sağlık sorununun olmayacağını, Kırıkkale´nin bölgenin en iyi sağlık merkezi olacağını iddia etti.

 

TÜM HIZIYLA SÜRDÜ

Güngüneş, il genelinde ki sağlık çalışmaları kapsamında önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, ilçelerde de bu çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. İlçelerde sağlık sorunu olmadığını ve hastanelerde çağın gerektirdiğini teknolojiye uygun sağlık ekipmanlarının olduğunu belirten Güngüneş, ilçelerde ki sağlık ekipmanlarını daha modern bir şekilde geliştireceklerini kaydetti. Aile hekimi uygulaması kapsamında köylerin de bu uygulamadan yararlandığını belirten Güngüneş, ara sıra İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından köylerde sağlık çalışmaları yapıldığını ve hastaların evlerinde tedavi edildiğini açıkladı.

 

30 MİLYONLUK YATIRIM

Sağlık İl Müdürlüğü yeni yapılacak olan sağlık kompleksi projesinin eski SSK binası bahçesinde olacağını belirten Güngüneş, 33 milyon TL tutarındaki sağlık kompleksi bünyesinde; İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Hastane Semt Polikliniği, 40 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 112 Komuta Kontrol Merkezi-Başhekimlik, 8 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi bulunacağını kaydetti. Güngüneş, İhaleyi alan firmaya teslimatın ardından projenin, 600 gün içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekledi. 

 

AİLELER MAĞDUR OLMAYACAK

Güngüneş, Kırıkkale´de yapılması gündemde olan Adli Tıp Birimi hakkında açıklamalarda bulundu. Kırıkkale´de yaşanan adli ölüm vakalarının değerlendirilerek, otopsi için Ankara´ya gönderildiğini belirten Güngüneş, ailelerin burada mağdur olduğunu ve cenaze işlerinin bile geciktiğini söyledi. Bunun önüne geçmek için Kırıkkale´ye kurulacak olan Adli Tıp Biriminin, bu sorunları ortadan kaldıracağını belirten Güngüneş, bu konuda bölge illerden de gelecek olan otopsileri Kırıkkale´de yapılabileceğini kaydetti. Güngüneş, 2016 yılı içerisinde ilimizde 130 adet adli olay olarak değerlendirilen ölüm vakası gerçekleştirdiğini belirtti.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli