SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE HAYIR

BAŞAK  MERAL GÜNDÜZ/Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)milletvekili adayı DR.Emrah ÖZDEN seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE HAYIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özden,seçim çalışmaları kapsamında Eğitim Araştırma Hastanesi,Harput Devlet Hastanesi,Hayat Hastanesi,Sarahatun Hastanesi,Diş Hastanesi,Bağlarca,Örençay,Uzuntarla, ve Avcılı köylerine ziyarette bulundu.

ŞİDDET İÇEREN OLAYLARIN YAYGINLAŞTIĞI AŞİKARDIR

Ziyaret ettiği yerlerde vatandaşları tek tek dinleyen Özden, yaptığı açıklamada '' Yaşadığımız toplumda şiddet içeren olayların giderek yaygınlaştığı aşikârdır. Toplumda yaygınlaşma eğilimi gösteren şiddet eylemleri sağlık sektörünü de ciddi biçimde etkilemektedir.Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek artmakta olduğu, hatta ölümcül boyutlara ulaştığını üzülerek görmekteyiz. Hekimlere ve sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet, toplumsal şiddet kültüründen ayrı düşünülemez.Yapılan çalışmalarda şiddete uğrayanlarda şiddetin psikolojik etkileri görülmüştür.. Şaşkınlık, kızgınlık, çaresizlik, korku, tükenmişlik, güven kaybı, kendini suçlama gibi farklı duygulara neden olduğu da  belirtilmiştir.Bu konu üzerine yoğunlaşacağız sağlık çalışanlarına şiddete hayır diyoruz.

 

SİYASETİN ÇÖZÜM ODAKLI OLMASINI İSTİYORUZ

Bizler elbette siyasetin çözüm odaklı olmasını ve temiz bir siyaset olmasını istiyoruz.Biliyoruz ki,toplumdaki refah düzeyi artarsa sağlıklı bir toplum haline gelebiliriz.Baş tacı olan büyüklerimizin hem maddi hem manevi olarak daha üst düzeylere çıkması gerekiyor.Bu konuda elimizden geleni yapacağız.

Hastalarımızın çoğu  40 yaş üzeri ve ayrıca çocuk hastalarımız da  var.Yaşlı olan hastalarımızla ve çocuklarımızla her zaman iç içeyiz hepsi bizim için eşit konumda,  bunu siyasette de devam ettireceğim.Onların acılarını paylaşıp küçültebilmek çok önemli.Aday profili kesinlikle çok önemli geçmiş dönemdeki partilerin yaptıkları geçmişte kaldı artık geleceğe bakmak lazım..Hekimlerimiz sağlık çalışanlarımız siyasette pek fazla görünmüyor ama siyasette kesinlikle  ayrım olmadığı için bende varım dedim.Ben, '''Girmedik sokak tokalaşmadık el bırakmayacağım'' demiştim,elimden geleni yapıyorum vatandaşlarımızla hep beraberiz...

 

MESLEKİ EĞİTİMİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Öncelikle işsizlik sorunumuz var.Çözüm noktasında eğitim çok önemli.Mesleki eğitimi yaygınlaştıracağız.Kuaförlerimiz,taksi şoförlerimiz,kasaplarımız,

manavlarımız mesleki yönden geliştirerek profesyonel ve kalifiye özellikli elemanlar olmaları için çalışacağız.Sanayimiz ile üniversitelerimizi birleştirerek katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz.Doğal kaynaklarımızı işleten ve ürüne dönüştüren sanayi atılımlarını yapmaya çalışacağız.Doğal kaynaklarımızı işleten ve ürüne dönüştüren sanayi atılımlarını yapmaya çalışacağız..

 

ÇİFTÇİLERİMİZİN MALİYET YÜKÜNÜ AZALTACAĞIZ

Tarımsal anlamda da ciddi anlamda sorunlarımız var özellikle çiftçimizin ürettiği ürünlerin gerçek değerinde satabilmesi için uygun pazarlar yaratacağız.Çiftçilerimizin maliyet yükünü azaltacağız. Elazığ'ımızın tarihi ve doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtarak bir turizm kenti yaratmayı başaracağız.Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi sağlık ve eğitimden geçiyor.Vergi dağılımı adaletli ve eşit olmalı.Kişisel çıkarlar yerine ülke ve toplum menfaatlerinin ön planda olmasını sağlayacağız.Bugün ne konuşursak yıllar sonra da aynı olacak..İnsanlar büyüdükçe küçülmeli bence.

DİYALOG SİYASETİ YAPACAĞIZ

Diyalog siyaseti yapacağız...Bütün meslek grupları ve vatandaşlarımızla medya kuruluşlarının önünde sorunları çözüme kavuşturacağız.Şeffaf siyaseti inşallah başlatacağız...Beni bu süreçte yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.Destek veren vermeyen herkesten Allah razı olsun..