Kpss

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 İle 18 Bin Personel Alımı Başvuru Kılavuzu ÖSYM Tarafından Açıklandı

Binlerce aday tarafından beklenen Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 ile 18 bin kamu personeli alımı için başvuru kılavuzu yayımlandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda Sağlık Bakanlığı 18 bin kamu personeli alımı başvuru kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. Aşağıdaki link üzerinden başvuru kılavuzuna ulaşabilirsiniz. 

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır. Adaylar tercihlerini, 4-11 Haziran 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 11 Haziran 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2018/5 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemlerinde kılavuzu incelemeleri önem arz etmektedir.

KONTENJAN DAĞILIMI

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve alımların ÖSYM aracılığı ile merkezi atama kapsamında olacağını belirtmişti. Ayrıca Bakan Ahmet Demircan açıklamalarında  başvuru kılavuzunun bugün yayımlanacağını ifade etmişti. Beklenen kılavuz ÖSYM tarafından yayımlandı. Bakan Demircan’ın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı 18 bin kamu personeli alımı için kontenjan dağılımı da açıklandı. Açıklanan kontenjan dağılımı ise şöyle oldu:

Bir Yorum

  1. Adaletsiz bir dağılım olmuş 8000 hemsirelige ayiracaklarina 1000 ni ortaöğretime ayirsalardi keske

  2. bu nasıl adaletsiz dağılım biz düz lise mezunları için niye alım yok

  3. Bu memlekette okul okutulmafdiysak açlıktan olekmi sadece yicek ekmegimizin peşindeyiz temizlik yapmaya razıyım yeterki birileri sesimizi duysun

  4. Ben patoloji atamalarında ilk sıradayım. Diyarbakırda recayiş yapmak isteyen kişinin istediği yeri yazabilirim

  5. Arkadaşlar bu tercih i sadece sağlık bölümü mezunları mı yapabiliyor ben lojistik mezunuyum önlisans başvuru tercih hakkım varmı

  6. Evde bakim bile alinirken neden hic yasli bakim yok acmayin o zaman bu bolumleri ya yok mu sesimizi duyacak biri