Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 Personel Alımı Tercih Tarihleri Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafında 9 bin personel alım ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda başvuruların nasıl yapılacağı da ifade edildi. Bu kapsamda başvurular hakkında tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

9 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilanda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile personel alımı yapılacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra alımların ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 9.000 sözleşmeli sağlık personeli olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamalara göre alımlar ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde yapılacaktır. Bu düzeyde tercih yapacak olan adaylar için sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2018/4 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayımlanacağı ifade edildi.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim – Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır. Ayrıca söz konusu tercihler 11 Nisan 2018 tarihinde başlayacak ve 18 Nisan 2018 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar tercihlerini kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesindeki aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir.

YAPILAN AÇIKLAMALAR

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını tercih edecek adaylar hakkında da bazı açıklamalar yapılmıştır. Buna göre bu alanları tercih edecek olan adayların ilgili alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrenim görmüş adayların, 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 17.00 ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adaylar ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmayacaklardır.