Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar! Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar! Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bili Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bili Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. Bugün yapılan 52 bin 901 testten 1429'u pozitif çıktı, yaşamını yitiren 19 kişi ile toplam vefat sayısı 4 bin 861 oldu. Toplam iyileşen hasta sayısı ise 154 bin 640'a yükseldi.

Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle: 

– Türkiye, 1 milyon kişi başına 2 bin 151 vaka ile 51. sırada yer almaktadır.

– Türkiye’nin korona virüsünden ölümlerde 1 milyon kişi başına 57 vefat ile dünyada 47. sırada yer alıyor.

– Ülkemiz toplam vaka sayısına kıyasla yüzde 2.67 ölüm oranıyla dünyada 81. sırada yer almaktadır.

– Hastalarımızın hastanede kalma süresi 2,9 güne düştü. Yoğun bakımda geçirilen süre ortalaması ise 18,9 günden 2,7 güne indi.

– (Vaka sayısındaki dalgalanma) Kara göründü ama deniz hala dalgalı. Kararlı adımlarla ilerlersek dalgalanmalardan korkmayız. Son günlerde vaka sayımızdaki değişmeler bu dalgalanmaların yansımasıdır. Sürpriz yok, beklenen sınırdayız. Bu sınırı aşmamak sizin elinizde.

– ‘Yeni normal’i kontrollü sosyal hayat olarak tanımladık. Üretim devam etmek zorunda. Bütün hizmet sektörlerinin canlı olması toplumun geleceği için vazgeçilmez unsurlar.

– Bilinçli, istikrarlı ve kararlı adımlarla ilerledikçe dalgalardan, dalgalanmalardan korkmayız.

– Virüsün etkisinde bir azalma yok ama hekimlerin tedavi etme gücünde artış olduğu bir gerçek.

– Vaka sayımızın şiddetinde değişim var. Entübe hastamız artık daha az.

– Vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu il Gümüşhane, en düşük olduğu il ise Kilis.

– Son bir ayda Ankara’daki günlük ortalama vaka sayısı 127 son 15 günde ise 157. İstanbul’da günlük ortalama vaka sayısı 653, son bir haftada 620, son üç günde ise 616.

– Önümüzdeki dönemde genel anlamda sokağa çıkma kısıtlaması gibi bir durumu düşünmüyoruz. Bilim Kurulunda gündeme gelmedi.

– Bilim Kurulu İstanbul, Ankara ve Bursa için maske kullanma zorunluluğu getirilmesi önerisinde bulundu. İl Hıfzıssıhha Kurulları değerlendirip alınması gereken kararı alırlar.

– (LGS ve YKS) Bilim Kurulunun, sınava giriş ve çıkış saatleriyle ilgili, sokağa çıkma dahil, tedbir alınması önerisi oldu. Cumhurbaşkanımızla bu öneriyi paylaştık, bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, her iki sınavla ilgili giriş ve çıkışların güvenli bir şekilde yapılmasıyla ilgili talimatı vermiş oldular.

– Vaka sayısında yaş ortalaması, özellikle gençlerin sokağa çıkmasıyla aşağı düştü.

– (Aşı çalışmaları) İki çalışmadan birinin eylül, birinin ekim ayında klinik çalışma safhasına gelebileceğini söyleyebilirim.

– (Antikor testi) Çalışmanın yarısına yakını yapıldı. Şu anda yüzde 1,5’ların altında. Sürü bağışıklığının anlamlı olmadığını söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.