WanHaber.com - ÖZEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı ardından, koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklamalar yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

Türkiye'nin tamamına koronavirüsün yayıldığını söyleyen Koca, illere göre vaka ve ölüm sayılarını da paylaştı.

Türkiye'de illere göre vaka ve ölü sayısı dağılımı

EN YÜKSEK VAKA VE ÖLÜM SAYISI İSTANBUL'DA
İllere göre vaka ve ölüm sayısının en yüksek olduğu ilin İstanbul olduğunu söyleyen bakan, İzmir'in de ikinci sırada olduğunu açıkladı.

VAN LİSTEYE GİRDİ
Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarıyla koronavirüs haritasını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hangi ilde kaç vakanın olduğunu ve hangi ilde kaç kişinin hayatını kaybettiğinin rakamlarını verdi. Bakan Koca'nın paylaştığı verilerde Van'daki vaka sayısı değişmezken, (26 vaka) ölü sayısı ise iki olarak açıklandı. Bakan Koca'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı koronavirüse yenik düşen iller arasında olmayan Van, kendini listeye yazdırmayı başardı.

VANLILAR DİKKAT ETMİYOR

Van’da da koronavirüsten ölümlerin olması, vaka sayısının artmasına rağmen, birçok vatandaş tarafından uyarıların dikkate alınmaması endişe uyandırıyor.

Bazı caddelerde kalabalıklar oluşturan vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmediği, eldiven ve maske kullanmadığı gözlenirken, bu durumun, salgının boyutunu arttırabileceği endişeleri yaratıyor.

Uzmanlar, özellikle Nisan ayının 15’ine kadarki süreci son derece önemserken, virüsün oluşturacağı etkinin de bu süre zarfında ortaya çıkabileceği tahminleri yapıyor. Uzmanlar, özellikle bu süre boyunca kurallara riayet edilmesinin, evde kalınmasının, bu virüsü kontrol edilebilir sınırlarda tutacağını, aksi takdirde işin kontrolden çıkabileceği ikazlarını sık sık tekrarlıyor. Ancak tüm uyarılara rağmen, çok sayıda kişinin araç ve yaya trafiği oluşturduğu gözlenirken, bu durumun mutlaka sona ermesi ve vatandaşların çok daha dikkatli davranmalarının herkesin faydasına olacağına vurgu yapılıyor.

Editör: Wan Haber