Gündem

Sağlık Bakanı Koca bayram sonrası normalleşme sürecine girileceğine işaret etti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’nin hemen bayram sonrası bir normalleşme sürecine gireceğini duyurdu. Yeni alınacak tedbirlerin bayram öncesi alınan tedbirler kadar sıkı olmayacağını dile getiren Bakan Koca, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar ‘sert’ olmayacak” ifadelerini kullandı. 

Bakan Fahrettin Kocan’ın açıklamaları sonrasında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceği ve hafta sonları ve remi tatillerde turin bir hale gelen sokağa çıkma kısıtlamasın devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. 

BU HAFTA BELLİ OLACAK?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı açıklamada “Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Ersoy’un ve Bakan Koca’nın açıklamalarına bakıldığında önümüzde ki hafta 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasaklarının sona ereceği öngörülüyor. Ama yinede bu hafta içerisinde yapılacak bilim kurulu toplantı sonrasında bu konular kesinlik kazanacak.