Sağlığa hizmet insanlığa hizmettir

SİYASET 16.03.2017 - 17:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3430+ kez okundu.
 

Sağlığa hizmet insanlığa hizmettir

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,...
...sağlığa yapılan yatırım ve hizmetin insanlığa yapılan yatırım ve hizmet olduğunu vurguladı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin azalmaya başlamasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Öztürk, yine de istenilen düzeyde olmadığını kaydetti.AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tıbbın dünyanın en eski bilim alanlarından birisi olduğu belirten Öztürk, geçmişte olduğu gibi günümüzde de tıp biliminin çok önemli olduğunu ve insanlık var oldukça da önemli olmayı sürdüreceğinin altını çizdi. Kanuni Sultan Süleyman’ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözünü hatırlatan Öztürk, her şeyin başının sağlık olduğunu, 3 cihana hükmetmiş Osmanlı İmparatoru Sultan Süleyman’ın bile sahip olduğu onca güce rağmen, sağlıktan daha önemli bir şeyin olmadığına vurgu yapmasının anlamlı olduğunu kaydetti.Son dönemlerde sağlık çalışanlarının başarılarından çok maruz kaldığı şiddet olaylarıyla gündeme geldiğini ve bunların çok üzücü olduğunu dile getiren Öztürk, "Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda kanunlar, hükümetimiz ve bakanlığımız çok duyarlı bir duruş gösterdi. Bu duruş sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azalttı. Ancak tüm bunlara rağmen,şiddet tam olarak bitti diyemeyiz. Başta Sağlık çalışanlarına yönelik olmak üzere şiddetin toplumun her kesiminden temizlenmesi gerekiyor. Bizim dinimiz, kültürümüz geleneklerimiz şiddetten uzak durmayı, nezaketi ve saygıyı emreder, şiddet bize yakışmaz" dedi. 
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,...
...sağlığa yapılan yatırım ve hizmetin insanlığa yapılan yatırım ve hizmet olduğunu vurguladı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin azalmaya başlamasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Öztürk, yine de istenilen düzeyde olmadığını kaydetti.
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tıbbın dünyanın en eski bilim alanlarından birisi olduğu belirten Öztürk, geçmişte olduğu gibi günümüzde de tıp biliminin çok önemli olduğunu ve insanlık var oldukça da önemli olmayı sürdüreceğinin altını çizdi. Kanuni Sultan Süleyman’ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözünü hatırlatan Öztürk, her şeyin başının sağlık olduğunu, 3 cihana hükmetmiş Osmanlı İmparatoru Sultan Süleyman’ın bile sahip olduğu onca güce rağmen, sağlıktan daha önemli bir şeyin olmadığına vurgu yapmasının anlamlı olduğunu kaydetti.
Son dönemlerde sağlık çalışanlarının başarılarından çok maruz kaldığı şiddet olaylarıyla gündeme geldiğini ve bunların çok üzücü olduğunu dile getiren Öztürk, "Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda kanunlar, hükümetimiz ve bakanlığımız çok duyarlı bir duruş gösterdi. Bu duruş sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azalttı. Ancak tüm bunlara rağmen,şiddet tam olarak bitti diyemeyiz. Başta Sağlık çalışanlarına yönelik olmak üzere şiddetin toplumun her kesiminden temizlenmesi gerekiyor. Bizim dinimiz, kültürümüz geleneklerimiz şiddetten uzak durmayı, nezaketi ve saygıyı emreder, şiddet bize yakışmaz" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.